Miért tartják a pénzüket az emberek a bankban mikor az költséggel és korlátozással jár?
8as vagyok, még például azt is tegyük hozzá, hogy többek között a bank őrzi is a pénzed. Az otthonodban nem őrzi senki, maximum te, ha otthon vagy. De annál, hogy te bezárod a lakásod ajtaját, annál a bank sokkal komolyabb biztonsági infrastruktúrával rendelkezik.
Lehet itt dobálózni a hülyeségekkel meg a ferdítésekkel, hogy juj, évi több tízezer forintot vonnak le erre-arra stb. Igen? Akkor szólnék, hogy ma Magyarországon egy ember (ha már ilyen értelmetlen éves távlatban gondolkodunk) évente 2-3-4 millió forintot keres és ez az alsó fele. Akkor biztos, hogy sok az a pl 30 ezer arra, hogy biztonságban tudhasd az évi 3-4 milliódat és használhasd, költhesd, forgathasd stb stb?
Én azért, hogy kamatozzon. Tehát befektetési céllal.
A napi megélhetéshez pedig azért, mert oda utalja a fizetésem a cégem (választásom itt nem volt), akkor már nem kell őriznem sem a kispárna huzatban.
A bankszámla vezetés havi díja az én esetemben 206 forint, amihez a cégem ráadásul anyagilag hozzá is járul.
Miért is ne tartanám bankszámlán ezek után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!