Miért fizet a magyarok oly kevés része bankkártyával?
Úristen, ti hol éltek? Sok helyen nem lehet kártyával? Ország elmaradottabb helyéről származom, de egy nagyvárosban is sokat vagyok. MINDENHOL lehet kártyával.
Persze, úgy látom, hogy itt sokan szívnak valamit és igen, a dílernél nem lehet...
És arról nem hallottál, hogy januártól mindenkinek kötelező?
Amúgy Dél-Békésben lakom.
"És arról nem hallottál, hogy januártól mindenkinek kötelező?"
Ez senkit nem hat meg. Hiába kötelező, ha nem tartják be. Bért is kötelező fizetni és a dolgozókat is bejelenteni, mégsem mindenki teszi meg. :)
Ennyit a kötelező dolgokról...
Értem, de ha én az ország egyik suttyó térségében bemegyek egy sima zöldségesbe vagy bármilyen pékségbe és van terminál, akkor elég érdekes, hogy máshol meg te szerinted úgy kell keresgélni kártyaelfogadó helyet.
Asszem tavaly bementem egy totálisan szocreál boltba, ilyen anyagokat, gombolyag, varráshoz szükséges eszközöket árul a nő. Hatalmas kupleráj, mindenhol minden. Kérdem, lehet-e kártyával. Mondja, lehet.
Nekem erről az a véleményem, hogy van nálam bankkártya és készpénz is -> MINDIG!
Innentől kezdve kicsit sem érdekel, hogy lehet bankkártyával fizetni vagy sem. Már csak azért sem, mert előfordulhat, hogy a kártyaolvasó rendszer megadja magát és csak készpénzzel tudsz fizetni.
Egyébként annál, hogy van kártyás fizetésre lehetőség, vagy nincs, lényegtelen mind a hely, mind az idő. Én 450 lelkes faluban is találtam olyan boltot, ahol lehetett bankkártyával fizetni (nyilván érdeke fűződött hozzá, hogy ezt biztosította), és jártam úgy nagyvárosban, ahol sok helyen pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!