Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen hitelt tudok felvenni?

Milyen hitelt tudok felvenni?

Figyelt kérdés

Van egy olyan problémám,hogy elköltöznénk már apóstól,mert hiába nagy ház,ha nem tudunk együtt élni.Van egy 8 hós lányunk is.

10.000.000 Ft.ot szeretnénk felvenni,amiből 8.500.000 Ft-ért vennénk egy házat és a többiből ki szeretnénk váltani a meglévő személyi hitelünket,a autónkat és a folyószámlánkat is nullázni,hogy utána,már csak az új hitelt lehessen törleszteni.Sosem maradt kifizetlen számlánk.Nem vagyunk BAR-listások!

Van ilyen hitel,amivel ez megvalósítható?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2010. szept. 13. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:

lakáshitelek forint alapon 25% önrésztől vannak.

azaz ha 8,5 millióért akarsz lakást/házat venni, akkor le kell raknod az asztalra 2.125.000 Ft-t minumum és a többire kaphatsz hitelt. (plussz néhány százezer a különböbő költségekre, plussz néhány százezer illeték, mert vásároltál)

olyan nincs, hogy valaki ad neked fedezet nélkül csak úgy 10 millát, aztán majd visszafizeted...

2010. szept. 13. 12:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy nincsen,hogy "csak úgy" hitel.Tudom,hogy kell illetéket fizetni,ha a hitelemet akarom előbb rendezni,akkor szerződés módosítás miatt is kell fizetnem!Csak szeretném tudni,hogy van-e olyan hitel amivel ez megoldható!

Vagy vegyek fel lakáshitelt és utána egy olyan hitelt,amivel az összes hitelemet kiváltom és csak 1 helyre fizetek?

(Bár ezt az utóbbit kétlem)

2010. szept. 13. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:

25% önerő kell lakásvásárláshoz.

ha vonsz be pótingatlant és a megvásárolandó ingatlan adásvételijébe 8,5millió helyett 10milliót írtok, akkor meg lehet csinálni. Ha a számláitokon, ahova a jövedelem érkezik, látszik minden adósságotok, akkor nem lehet megcsinálni.

Szerintem keress egy értelmes hiteltanácsadót (én is ilyen vagyok :) ), akinek megmutatod az utolsó 2 havi kivonatod és megbeszélitek, hogy mit szeretnétek és hogy lehet kivitelezni...

2010. szept. 13. 14:21
 4/8 anonim ***** válasza:

A hitelhez jutás szabályai teljesen másképp működnek, mint ahogy gondolod.

Ahhoz, hogy ingatlant tudj venni, a következőket kell szem előtt tartani.:

Az ingatlan bank által becsült értékéhez képest nem lehet több a lakáshitel nagysága, mint 75%, de ennél kevesebb igen!

Minden bank úgy kalkulál, hogy megnézi a jövedelmet, a meglévő hitelek törlesztőrészleteit és ez alapján dönt, hogy mennyi hitelt kaphat az igénylő ebből a 75%-ból.

A gyakorlatban ez így működik: Ha a vételár 8,5 mill Ft, akkor a bank ezt még felbecsüli és általában még egy kicsit le is értékeli, pl 8 Mll ft-ot állapít meg forgalmi értéknek. Maximum ennek a 75 %-át, tehát legjobb esetben 6 mill Ft-ot lehetne megkapni hitelbe, viszont ehhez nagyon sok feltételnek meg kell felelni és bőven átlag feletti jövedelemmel kell rendelkezni. Minden bank másképp számol, de a meglévő személyi kölcsönödet mindegyik figyelembe veszi, mint teher.

Arra semmi esély nincs, hogy annyi hitelt kapjon valaki, mint a vételár (egy ingatlan fedezet esetén), az pedig teljesen irreális elképzelés, hogy még többet is.

Kb az ingatlan értékének csak a felét lehet megkapni hitelbe ott, ahol eltartott gyermek/ek, GYES-es, GYED-es szülő is van és az apuka igazolható jövedelme átlagos, de itt is van egy határ, a törlesztő részlet soha nem lehet több, mint a teljes legális bevétel.

Egy hiteltanácsadó

2010. szept. 13. 15:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Másképp kérdezem!Lehet e ennyi összeget felvenni nem lakás vásárlás céljából?Amiből én lakást vennék+ ami van adósságom lerendezni egyszerre és csak 1-et fizetni?Tudom,hogy minimálbéres fizu nem jöhet ilyenkor szóba!
2010. szept. 13. 15:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Minimálbér????

Elméletileg 5 mill Ft a maximálisan felvehető, fedezet nélküli kölcsön max 8 éves futamidővel és 126.000Ft-os törlesztő részlettel pl az ERSTE bankban. Ehhez is kb 300-400.000Ft-os legális nettó bér kellene és olyan stabil munkahely ami szerintem nem is létezik.

Teljes mértékben irreális az elképzelésed.

2010. szept. 13. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Röviden: 8,5 milliós házra nem kapsz 10M hitelt.

Ha nincs más fedezeted a megvásárolandó házon kívül, akkor tök mindegy mennyi a jövedelmed.....

2010. szept. 14. 20:27
 8/8 A kérdező kommentje:

Értem!És köszönöm!

Akkor még gyűjtünk! :(

2010. szept. 18. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!