Alkalmazottként adhatok kölcsön a cégnek ahol dolgozok?
Ha a fizetésem visszatartása kölcsönnek minősül, akkor igen, volt már rá példa a múltban :D
Amúgy nem, természetesen nem adok, a cég se ad kölcsön nekem.
Nem az volt a kérdés, hogy te adsz e, hanem, hogy én adhatok e..
Nekem jó a viszonyom a céggel , jól fizettek eddig is és most lenne szükség segítségre és felajánlottam, hogy én tudok adni kölcsön pár hónapra amíg rendeződik a helyzet. Ezt viszont hivatalosan szeretném és nem tudom van e ennek akadálya jogilag.
Ha hitelképes a cég, akkor kap a banktól.
Ha nem kap a banktól, akkor nem hitelképes és jobban jársz, ha a munkanélküliségre tartogatod a pénzed.
Amúgy nem adhatsz hitelt, mert nem vagy pénzintézet. Befektethetsz a cégbe, de minek fektetnél valamibe, ami egy átmeneti bankhitelt sem kap?
Adhatsz kölcsön. A KFT tagjai is adnak kölcsön a cégnek, ha megszorul. A kölcsön adásának lehetősége nem csak a gazdasági társaság tagjaira vonatkozik.
Egy hiteligénylés elég lassú és költséges folyamat. Van, amikor kifizetődőbb az, ha magánszemély (dolgozója) segíti ki a céget átmenetileg kölcsönnel.
Írtok egy kölcsönszerződést, aztán annak megfelelően teljesíti a cég. Ha nem, akkor ugyanazok a szabályok vonatkoznak a behajtására, mintha egyébként magánszemély kért volna Tőled kölcsön.
Ptk. az irányadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!