Eladtunk egy ingatlant, ma kapjuk meg az árát. Tartsuk forintban az összeget az elég alacsony kamattal vagy váltsuk át azonnal a jelenlegi egetverő árfolyamon dollárra vagy svájci frankra? Hogyan lehet jobban meguszni az inflációt?
A valutákkal az a baj, hogy nem állandó az árfolyam. Erősödhet a Forint és akkor milliókat veszitesz.
Ugyanez igaz a részvényekre is. Lehet, hogy valami most olcsó, de lehet 2 év múlva még olcsóbb lesz.
Az állampapír hoz biztosan emelkedő hozamot, bár a valós infláció alatt marad.
Senki se tudja. Én nem váltottam be ami maradt pénzem , azt mikor láttam az árfolyamot így számolta.
380 az eur, 350 az USD.
Ha váltom akkor majdnem 386 lesz.
Ha 1 évig állampapírban van 3 százalék felett hoz az 400 Ft árfolyam. Visszavaltaskor meg 6 Ft bukó tehát 406 forintos eur árfolyam 1 év múlva amikor kell még nem bukó hanem pénzemnel vagyok.
Ráadásul azóta rosszabb az árfolyam így a 410 és eur esetén is jobb az állampapír
Ezek után döntöttem, én úgy gondolom hogy 410es árfolyam tartósan nem lesz, ahol megérné ez a móka.
Mindenki úgy dönt ahogy akar
aranyat venni már szinte lehetetlen, a devizaváltás lutri, így az ingatlant kár volt eladni, ha értékőrző befektetésben gondolkodsz.
A legbölcsebb, ha ingatlant veszel az eladott ingatlan árából, olyan helyen, ahol szerinted majd évek múlva indul meg a kereslet növekedés telek, ház iránt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!