Nagyobb összegű forint megtakarítás (kb 6 000 000 Ft) hogy lehet átváltani euróra ?
Ami van számlámon megtakarítás forintba nem szeretném hogy folyamatosan romoljon ezért szeretném másik devizába átváltani. Ekkora összeget csak bankba tudok átváltani ugye ? Ennek van valami plusz költsége ?
(Sajnos nem vagyok a pénzügyekbe nagyon jártas)
Egészen pontosan úgy ahogy #1 írta. Sokkal kedvezőbb feltételekkel váltanak mint a magyar bankok.
A -ban, -ben ragozást még gyakorold egy kicsit, hátha menni fog.
Köszönöm a válaszokat!
(A -ban, -ben ragozást még gyakorold egy kicsit, hátha menni fog. XD majd igyekszem)
Ahogy már írták többen, Wise vagy Revolut (vagy más egyéb hasonló szolgáltatás) a legpraktikusabb.
Én Wise-t használok.
6 milla az most 15.800eur.
Ha visszamegy az árfolyam mondjuk 320-ra két év múlva akkor a pénzed csak 5.056.000Ft-ot fog érni.
Szted megéri a kockázat?
Most eladni kell az eurót, nem venni... 😃
Hát szerintem elég kicsi az esély arra hogy a forint vissza erősödik valaha is 320 körül (de legyen igazad). Ahogy kb az elmúlt 15 év statisztikáját néztem a forint sajnos mindig csak romlott.
Tisztában vagyok vele hogy a forint most a leggyengébb de mi rá a garancia hogy nem megy-e 400 föl és ott állandósul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!