Az önerő fedezésére milyen lehetőségek vannak lakáshitel esetében?
20% önerő a gyakorlatban kevés lesz, inkább 30% kell, plusz számolj az ügyvédi díjjal (0.5%-1% körül), na meg a NAV is tartja a markát a 4% illetékért, ez 1,2 millió.
Összesen kellene tehát a 6 helyett 10 millió, hogy bele tudjatok vágni. Ezt személyi kölcsönből fedezni nem lehet, és nagyon nem is lenne jó ötlet. Sajnálom, de én nem látok könnyű és gyors megoldást. Többet kell keresni, mellette meghúzni a nadrágszíjat és félretenni az önerőt.
Mennyi kerestek ketten együtt, nettóban?
Ne haragudj, de nem vagytok abban a helyzetben, hogy lakást vegyetek. Jobban fizető munkahelyek, korábbi bölcsikezdés (február van, szeptember még nagyon messze). A havi 20 ezer megtakarítás kevés, de megértem, amit leírtál. Van az a szituáció, amikor az embert a szülei nem csak nem támogatják, de vissza is húzzák. A tiétek pont ilyen. De ha egyszer ezt látják, hogy majd ti kifizetitek helyettük a tartozásaikat, akkor legközelebb is felveszik majd a hiteleket. Én ilyen szituban megszakítanám a kapcsolatot. A szülő dolga hogy támogasson.
Ps: a hitelkártyát sürgősen szüntessétek meg. Ha csak a minimumot törlesztitek, sosem fog elfogyni és marhadrága.
Minek fizetitek más hitelét? Pláne, ha van saját?
Amúgy ennyi hitel és ilyen jövedelem mellett nem kaptok hitelt illetve, ha kifizettek mindent, akkor is inkább 35-40% önerőt fognak kérni, mivel a hiteltörténetetek szar
Először is, köszönöm a hozzászólásokat! :)
5-ös: sajnos nincs bevonható ingatlan. Anyukámé még mindig a saját jelzáloghitelével terhelt (köszönjük, svájci frank), az anyósomén is van jelzálog, mert anno a legidősebb gyereke így vett lakást, és ebből is van még jó pár év. De azt mondta, hogy ha le is telik, akkor sem adná újra (hiába a másik gyereke, és hiába fizettük mi a szarjait éveken keresztül).
6-os: azért, mert családtag, és ez nekünk számít(ott). Most, hogy nekünk lenne szükségünk segítségre, mindenki csak mutogat, hogy “ha kibírtuk 8 évig albérletben, akkor ugyan nem számít még pár év, legalább nem kell jelzáloghitelt fizetnünk…” igen, így más lakásába toljuk a pénzt, a család többi tagjának pedig x év múlva lesz tehermentes ingatlanja, ráadásul így “Anyuci” hülyeségeit is ránk tudták sózni, mondván, hogy nekik nem jut másra. És azért fizettük helyette, hogy ne árverezzék el a lakását.
7-es: köszönöm, én is hasonlóra gondoltam, de félel, hogy mire a hitelkártyáktól megszabadulunk, talán már nem is lesz babaváró. De a büntetés nem kerülne sokba, ha nem teljesítjük a feltételeket? Nem szeretnénk már több gyereket, hitel miatt meg pláne nem.
8-as: hitelt csak azután szeretnénk felvenni, ha a hitelkártyáktól és a folyószámlahitelkerettől megszabadultunk. A személyi kölcsön elvileg nem sok vizet zavar. Sosem késtünk a törlesztőkkel, nem voltak elmaradásaink. Attól, hogy csak a minimumot fizettük bizonyos ideig, fizettük, amit kellett, az eget verő kamat már más dolog. Ha ezeket visszafizetjük és megszüntetjük, khr szempontjából lesznek felvett és teljes mértékben visszafizetett hitelek, késedelem nélkül. Ez miért is rossz?
9-es: sajnos nem igazán hiszem, hogy őszig ezek mind kiegyenlítésre kerülnek, mert hiába tolunk bele összesen 100 ezret, a kamat így is sok, és a tőkecsökkenés kevesebb. Én úgy kalkuláltam, hogy kb 1 évre van szükség hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!