Egy leinkasszózott folyószámláról 1 hónapban hányszor vonhat le pénzt a végrehajtó?
Ebben hónapban(február) már egyszer levont a fizetésemből egy bizonyos összeget,de most még várom a SZJA-t, és arra vagyok kíváncsi hogy ebből az SZJA-ból vonhat-e le ismételten valamennyi összeget.
Gyakorlatilag arra vagyok kíváncsi hogy az inkasszót 1 hónapban többször is levonhatják-e.
Első
A letiltás közvetlenül a jövedelem ellen indul,az inkasszó pedig a bankszámla ellen.Tiszta sor de az a kérdés hogy egy hónapban hányszor tilthat le?
35 naponta kell 28500 ft-ot meghagynia.
Tehát minden második fizetésedből lényegében.
Jó példa az itteni válaszok, hogy a többség azt írja amit ő igaznak hisz, még rosszabb amit igaznak szeretne hinni és hozzá magyarázza "kicsit" a valóságot.
Az adóvisszatérítésből nem tilthat, úgy mint a fizetésből. De, itt nem is kell.
A bankszámlán ugyanis egyenleg van. Nem adóvisszatérítés, nem jövedelem, nem ajándék, stb...
A bankszámla egyenleg esetén lényegtelen, hogy a pénz forrása mi volt.
Tehát a mentes részen kívül (28 500 forint illetve a 28 500 forint és ennek négyszerese közti összeg fele) mindent átutal a bank a végrehajtó letéti számlájára.
A mentes összegre 35 naponta egyszer jogosult az adós. Nem 30 nap. Az oka az, hogy a havi fizetést lehet, hogy januárban 3-án kaptad, februárban 5-én, stb... és így megeshetne, hogy igaz, nem az adós trükközése nyomán, de egyiket nem tudja elvinni a végrehajtó.
35 nap után vagy ha a teljes tartozást sikerül beszedni, az inkasszó magától megszűnik. Nem kell "levenni" vagy ilyenek.
Ha még van tartozás akkor a végrehajtó újra utasíthatja a bankot, hogy megint 35 napra inkasszálja a számlát.
Utolsó válaszoló pontosan és részletesen leírta.
Na és ezt értékelik le sorban. Elég ócska honlap ahol azt húzzák le aki segítőkészen alapos választ ad.
Kik ezek az emberek? A net anonim része gyűjti őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!