Elévülnek a hiteltartozások 5 év után?
Figyelt kérdés
ha nincs terhelhető ingatlan,ingóság és jövedelem a nevemen,és nem fizetem a személyi hiteleket,mi történik a tartozásommal?2010. szept. 9. 17:43
1/7 anonim válasza:
az eredeti hitellejárati dátum után 5 évvel évülnének el, de nem fognak, mert minden felszólító levél újraindítja az 5 évet
2/7 anonim válasza:
ja és kamatozik közben és előbb-utóbb lesz valamid ;)
3/7 A kérdező kommentje:
nem élek Magyarországon,nincs ott ingatlanom vagy munkám. akkor hiába küldözgetnek felszólításokat,az állandó lakcímem is külföldön van. így elévül?
2010. szept. 9. 18:36
4/7 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy ha nem találnak levonható bevételt (pl.fizetés),akkor 5 év után elévül,bárhol is laksz.
5/7 anonim válasza:
Nem évül el. A cég tudja bizonyítani, hogy az általad nekik megadott levelezési címre elküldte a felszólítást. Elméletileg ugye be kell jelentened az adataidban történt változásokat a bankok felé. Az, hogy ezt nem tetted meg, nem mentesít a fizetés alól. A tartozásod ilyenformán kamatozik, rátesznek egy csomó egyéb díjat is (pl. büntető kamatok, behajtási díjak) és amint lesz bármilyen tulajdonod, azonnal elveszik, illetve tiltani fognak a béredből, amint lehetőségük lesz rá. Mivel több hiteled van, így a fizetésed felét fogják levonni.
6/7 anonim válasza:
Soha nem évül el a tartozás, folyamatosan nőni fog. Külföldön egyelőre nem tudnak utolérni, nincsenek ilyen nemzetközi törvények, de már hallottam róla, hogy lenne rá igény több ország részéről is, tehát később bármi előfordulhat.
Egyelőre csak annyi történik, hogy ha itthon bármiféle jövedelmed, ingóságod, ingatlanod lesz, pl örökölnél, akkor azt lefoglalják.
7/7 anonim válasza:
"Külföldön egyelőre nem tudnak utolérni, nincsenek ilyen nemzetközi törvények"
Hogyne lennének.
Kollíziós magánjog. 1979. évi 13. tvr.
A volt köztársasági elnök, Mádl fogalmazta ennek első változatát.
Gyakorlatilag minden országban "utolérnek", mert mindenhol van hasonló. Hacsak nem Afganisztánba mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!