1 millió Ft-al mit csináljak, hogy tartsa az értékét?
Elég magas mostanában az infláció, így ha itthon tartom egy borítékban, vagy bankszámlán akkor elég sokat veszít az értékéből. Előfordulhat hogy esetleg szükségem lesz rá 1-2 éven belül, de az is lehet, hogy nem.
Olyan 2 hónap múlva lesz meg kb ez a pénz, akkor szeretném valamibe befektetni.
Mit javasoltok? Esetleg inflációkövető állampapír? Jól gondolom, hogy ennek jövőre nagyobb lesz( mert most 4,05%, ami elég gyenge ilyen áremelkedések mellett) a kamata az idei magas infláció miatt?
Vagy mibe rakhatnám másba?
"Mit javasoltok?"
Azt, hogy ne feszülj rá az inflációra. Hülyeség ezzel foglalkoznod.
Fogadd el, hogy az a pénz, amire likviden van szükséged, az veszíteni fog az értékéből és kész.
Ha van 1 millió forintnyi tartalékod (ezt se megtakarításnak, se befektetésnek nem hívnám, tartalék és kész), akkor olyan mindegy mibe tartod.
Ha otthon tartod a fiókban akkor se dől össze a világ. Nekem is szokott lenni otthon kp-ben fél millióm. Kell, hogy ott legyen, hogy jól érezzem magam, hogy bármikor hozzá tudjak nyúlni.
Ha állampapírban tartod az is jó, mert bármikor visszaváltható.
De fogadd el, hogy annyira mindegy, felesleges ezt ennél jobban túlgondolni.
Ha lesz 10 milliód, akkor már van értelme annak, hogy 5 milliónak valami értelmes befektetést keresni. Addig nincs értelme az infláció miatt szorongani.
Nekem is 1 millióm van félrerakva. Én nyitottam egy deviza megtakarítási számlát az OTP-nél, és dollárban(USD) tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!