Diákhitel pluszt érdemes lehet befektetni állampapírba például?
Nagyon csábítónak tartom a 0% kamatot, viszont a pénzre technikailag nincs szükségem, mert albérletben lakom és elkezdtem dolgozni diákként így a havi bérből sikerül lassan stabil pár százezret megspórolni.
Így tárgyi dologra nem tudom közvetlen elkölteni azt a fél millió forintot.
Viszont érdekelnek a befektetések, annak ellenére hogy nincs ugye befektetni való alapom.
Eddig csak kriptovalitákba szálltam be aprópénzzel, de ez túl sok időt elvesz ha folyamatosan figyelem és aggódok miatta.
Ezért arra gondoltam (meg a lakótársam), hogy mi lenne ha felvennénk mindketten és akkor 1 milliót (esetleg még önerőből valamennyit hozzá) valami biztosabb alapba tenni ami nem kockázatos, így legalább hasznosítanánk ezt az "ingyen" pénzt.
Állampapír pluszt találtuk meg ami ugye 5 éves max időtartamra 27% összes kamat.
A diákhitel törlesztőjét pedig valószínűleg tudnánk fizetni 3-4-5 év alatt legalábbis biztosan.
Mit gondoltok erről az ötletről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!