Hitelt kell felvennem. 3M kellene, de vajon minimálbérre is adnak?
Nem várt kiadás miatt szükségem van 3 millió forintra. Mivel még sosem vettem fel hitelt, lenne néhány kérdésem.
Minimálbérre vagyok bejelentve, kp-ban kapom a fizetést: így szóba áll velem valamelyik bank?
Édesapám a munkáltatóm, nem akarom, hogy tudjon a hitelről: feltétlenül kell munkáltatói igazolás a bankoknak vagy bármi jövedelem igazolás, amit apumtól kell kérnem?
Köszönöm a válaszokat!
Igen, kell munkáltatói igazolás.
3 hónap jövedelemigazolás (ezért is lenne jobb, ha számlára kapnád). Meg persze a futamidő sem mindegy, de azt úgyis a fizetésedhez kalkulálják.
2!
Nem, nem lehetne csak a nettó jövedelem 33%-a, mert annál többet nem lehet hivatalosan tiltani. Tehát max 49e körül lehetne a törlesztő....
1.- bankok jellemzően akkor adnak pénzt, ha van valahol bankszámlád és arra érkezik a munkabéred - ha nincs számlád, akkor nem tudják, mennyire vagy megbízható adós, nem tudják leellenőrizni a pénzügyi múltadat.
2.- ha nincs bankszámlád, akkor mindenképpen kell munkáltatói jövedelemigazolás, 3 millió hitelnél már nem elégednek meg 3 hónap munkaviszonnyal - ott már min. 1 év kell - nem írtad, mióta van munkaviszonyod?
3.- édesapád a munkáltatód, de ne tudjon a hitelfelvételről - ez eleve megoldhatatlan, hiszen tőle kéne kérned jövedelemigazolást.
4.- minimálbérre ilyen körülmények között tuti nem adnak 3 millió hitelt.
Végezetül megkérdezhetem, mi az, ami miatt nem tudom én hány évesen 3 millió ft-ot kellene felvenned?
Nem lenne egyszerűbb beszélni édesapáddal - ha nagy katyvaszban vagy?
Apád a munkáltató és baszik bejelenteni rendesen? Szép jövőt szánt neked.
Hitelt esélytelen, hogy egymagad kapsz, max ha valakit beszervezel kezeskedni.
Nagyszerű. Köszönöm a tájékoztatást, gondoltam, hogy nem fog működni a dolog az én elképzeléseim szerint.
Szóval közel 30 vagyok, csináltatom a házamat, pontosabban jelenleg a konyhámat, szépen halad minden. Nem túl gyorsan, hanem van idő bőven minden munkálatra. Na és most hirtelen az asztalos felbukkan, hogy válasszam ki a bútor színeit, mintáját, mert ő ráfekszik erre, ugyanis megy fel az alapanyag ára jövőre 10%-kal, és Karácsonyig hátha sikerülne berakni a konyhabútort. Gyönyörű munkát végez egyébként, de iszonyat áron. Tartok tőle, hogy 3 millió körül fog elkérni, bár még nem mondott árat, viszont most nincs annyim. Úgy kalkuláltam, hogy legalább 4-5 hónap, mire történik valami ezügyben, az eddigi munkáiból kiindulva, és más fizetnivalóim is akadtak. Emiatt kéne a pénz. Ha visszamondom, akkor meg ki tudja mikor szakít rám időt ismét. Nem akartam, hogy apum lássa, hogy nincs pénzem, így is sokat segített már.
Bár igaz, hogy mennek fel az árak, de nekem ez inkább úgy jön le, hogy az asztalos akarna magának karácsony előtt egy "kis" plusz pénzt...
Miért nem tudod mondani, hogy erre most még nincs meg a pénzed?
"Nem túl gyorsan, hanem van idő bőven minden munkálatra.
és most hirtelen az asztalos felbukkan,
Ha visszamondom, akkor meg ki tudja mikor szakít rám időt ismét."
Ha van idő bőven, akkor ne hagyd magad sürgetni, hitelbe kergetni magad - 10 % miatt nem érdemes.
Már csak azért sem, mert a hitelnek is vannak kamatai- amit "nyernél a réven, azt elvesztenéd a vámon", azaz a hitel kamata még akár magasabb is lehet, mint a 10 %-os árnövekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!