Cofidis áruhitellel vásárolt termékre is vonatkozik az elállási jog?
a fizetés háttere és a fogyasztóvédelmi törvényben biztosított 14 napos elállási jogodnak semmi köze egymáshoz.
Elállhatsz - de szerintem hívd fel a cofidist, hogy ilyenkor a hiteledet anullálják-e, vagy mi lesz vele....
A cofidis egyből az emagnak küldte a pénzt, vagy te vetted fel, vagy hogy van ez?
Hát nem tudom, mit írtál alá, de ez két külön jogügylet.
Egy hitelügylet a Cofidis-szal - és egy kereskedelmi / adásvételi ügylet az EMAG-gal.
Ha az egyik meghiúsul (elállsz), a másik még nem szűnik meg automatikusan. Nem tudom, milyen kamattal adják az ilyen áruhitelt... de lehet, hogy úgy kell majd törlesztened, mintha nem álltál volna el... Nem hinném, hogy az EMAG a cofidis-nek utalná vissza az összeget...
Bár manapság már semmin nem csodálkozom. .D
Javítom:
Az EMAG-ot tudom írni: Kiválasztod terméket, fizetési módnál kiválasztod a Cofidist. Vársz kb. 2hetet, felhívnak egyeztetni. Megkérdezik, hogy milyen fajta szerződést szeretnél megkötni náluk, papír alapút vagy szóbeli-videóhívásosat. Én a leggyorsabb módot a videóhívásosat választottam. Pár nap múlva megint felhívnak és videóchatelni fognak veled. Ott be kell mutogatnod az igazolványaidat meg szóban el kell fogadni a szerződéseket. Utána fel kell tölteni a cofidis oldalára az igazolványaidról és a keresetedről fényképeket. Megint vársz pár napot ameddig elfogadják. Összesen kb.2-4hét az indítástól a véglegesítésig, (inkább 3-4hét!) múlva ha "szerencséd" van elfogadják és a szolgáltató már postázza is a terméket. A havi részletet fizeted olyan módon (csekk-átutalás-csoportos megbízás), ahogy kiválasztottad. Szerződéseket és-vagy mailben és postán küldik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!