3 honapos babanak a nevere lehet bankszamlat nyitni?
Sajnos nekem tartozasom van igy az en nevemre nem lehet (anyukaja vagyok)
De jobb lenne ha a csaladit es a csedet szamlara kapnam!
De igy mivel o a gyermeket arrol is levonnak a penzt?
Koszonom ha valki tud segiteni
2. Miert?
Nem ertek ezekhez a banki dolgokhoz ha a csaladi postan jonne az meg nem gond de a csedet jolenne valahogyan szamlara :/
Nem minden banknál van lehetőség ilyen kicsi gyerek nevére számlát nyitni, de van, ahol esetleg igen.
Viszont a gyerek számlájára érkező pénz a gyereké, ahhoz még neked, mint szülőnek, törvényes képviselőnek is igen korlátozott lesz a hozzáférésed, pl. általában nem jár hozzá bankkártya, nem utalhatsz (csak pl. a gyerek nevére szóló biztosítás céljából), nem vehetsz fel pénzt stb.
Szóval baromira nem jó ötlet a gyereknek utaltatni a csedet, inkább kérd postai úton.
Állj!
Tök mindegy, hogy a szomszéd mari néninek utaltatod-e, vagy a postás viszi ki.
Már központilag von belőle a végrehajtó!!!
A szociális juttatásokból nem tilthat le a végrehajtó, viszont a bankszámlán lévő pénzt inkasszálhatja, hiszen ott nem fizetés, ajándék, járandóság, stb... van, hanem egyenleg.
A családi pótlékból nem fog vonni a végrehajtó semmit, ha postán kéred akkor megkapod. Ha a gyereké a bankszámla, akkor sem férhet hozzá a végrehajtó, hiszen az nem a te számlád.
Az más kérdés, hogy az állam előírhatja, hogy X járandóságot csak az arra jogosult számlájára utal. Nem tudom ezeknél elő van-e írva.
Amit valaki írt, az is nagyon igaz, hogy a gyámügy engedélye nélkül nem fogod tudni levenni róla a pénzt, korlátozottan és nehézkesen rendelkezhetsz vele.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a tartozást vissza kell fizetni, de egy ilyen anonim honlapon ismeretlenek felett nem fogok ítélkezni, akkor inkább nem is válaszolnék semmit.
Szerintem ez a megoldás. Vagy segít az ember vagy nem ír semmit, ha annyira elítéli.
7 millio ftos oroksegem van a szuleim elhalalozasa utan sajnos hitel volt a gyerekkori hazunkon amit most szepen orokoltem :(
5-os eddig nem vontak postai uton belole
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!