Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 3 honapos babanak a nevere...

3 honapos babanak a nevere lehet bankszamlat nyitni?

Figyelt kérdés

Sajnos nekem tartozasom van igy az en nevemre nem lehet (anyukaja vagyok)

De jobb lenne ha a csaladit es a csedet szamlara kapnam!

De igy mivel o a gyermeket arrol is levonnak a penzt?

Koszonom ha valki tud segiteni

2021. dec. 7. 20:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
HA lehet is, akkor onnan is levonják a tartozásodat
2021. dec. 7. 21:11
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Családit pl nem is kérhetnéd más számlájára, csak a sajátodra. Egyébként lehet a baba nevére számlát nyitni, semmi akadálya. Viszont nem biztos, hogy okos döntés lenne.
2021. dec. 7. 21:24
 3/19 A kérdező kommentje:

2. Miert?

Nem ertek ezekhez a banki dolgokhoz ha a csaladi postan jonne az meg nem gond de a csedet jolenne valahogyan szamlara :/

2021. dec. 7. 21:34
 4/19 anonim válasza:
100%

Nem minden banknál van lehetőség ilyen kicsi gyerek nevére számlát nyitni, de van, ahol esetleg igen.

Viszont a gyerek számlájára érkező pénz a gyereké, ahhoz még neked, mint szülőnek, törvényes képviselőnek is igen korlátozott lesz a hozzáférésed, pl. általában nem jár hozzá bankkártya, nem utalhatsz (csak pl. a gyerek nevére szóló biztosítás céljából), nem vehetsz fel pénzt stb.

Szóval baromira nem jó ötlet a gyereknek utaltatni a csedet, inkább kérd postai úton.

2021. dec. 7. 21:58
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Állj!

Tök mindegy, hogy a szomszéd mari néninek utaltatod-e, vagy a postás viszi ki.

Már központilag von belőle a végrehajtó!!!

2021. dec. 7. 22:16
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
#5-nel a pont!
2021. dec. 7. 22:18
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Tehat olyan tartozásod van amit nem akarsz törleszteni??
2021. dec. 7. 22:22
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A szociális juttatásokból nem tilthat le a végrehajtó, viszont a bankszámlán lévő pénzt inkasszálhatja, hiszen ott nem fizetés, ajándék, járandóság, stb... van, hanem egyenleg.

A családi pótlékból nem fog vonni a végrehajtó semmit, ha postán kéred akkor megkapod. Ha a gyereké a bankszámla, akkor sem férhet hozzá a végrehajtó, hiszen az nem a te számlád.

Az más kérdés, hogy az állam előírhatja, hogy X járandóságot csak az arra jogosult számlájára utal. Nem tudom ezeknél elő van-e írva.

Amit valaki írt, az is nagyon igaz, hogy a gyámügy engedélye nélkül nem fogod tudni levenni róla a pénzt, korlátozottan és nehézkesen rendelkezhetsz vele.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a tartozást vissza kell fizetni, de egy ilyen anonim honlapon ismeretlenek felett nem fogok ítélkezni, akkor inkább nem is válaszolnék semmit.

Szerintem ez a megoldás. Vagy segít az ember vagy nem ír semmit, ha annyira elítéli.

2021. dec. 7. 23:21
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Csp-nél nyilatkozni kell, hogy a megadott számla felett van rendelkezési jogod. A gyerek számlája felett nem lesz neki ilyenje, szóval elvileg nem kérheti oda. Gyakorlatban viszont a kutya nem ellenőrzi, bárki bárhova kérheti sajnos. Csednél nem tudom van-e ilyen kritérium.
2021. dec. 7. 23:27
 10/19 A kérdező kommentje:

7 millio ftos oroksegem van a szuleim elhalalozasa utan sajnos hitel volt a gyerekkori hazunkon amit most szepen orokoltem :(

5-os eddig nem vontak postai uton belole

2021. dec. 8. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!