Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha a banki jelzálog hitelszerz...

Ha a banki jelzálog hitelszerződés aláírása, és a folyósítás között változik a jegybanki vagy bankközi kamat akkor a már aláírt szerződésben(10 évig fix) lévő havi törlesztő is változhat?

Figyelt kérdés

#törlesztés #hitel #növekedhet
2021. dec. 5. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Pl a Fogyasztóbarát hiteleknél már a kérelem befogadásakor kiadják a kötelező érvényű ajánlatot, azaz onnantól fix a kamat, más típusú hitelknél a szerződéskötés napján évényes kamattal fognak folyósítani. Kérdezd meg a bankodat, Rád milyen szabály volnatkozik.
2021. dec. 5. 22:35
 2/7 A kérdező kommentje:

fogyazstóbarát hitel, de mégi sugyhallottam hogy nem annyi lett az első törlesztőjük mint ami a szerződésben volt, másrészt lehet hogy csak az első havi magasabb utána pedig annyi lesz amennyi a szerződésben volt?

AZ a baj hogy nem merek rákérdezni mert egy közelebbi hozzátartozóm vette fel a hitelt, de nem tartozik rám, csak aggódom, és féltem őket. Ezért tettem fel a kérdést hogy informálódjak.

2021. dec. 6. 11:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, csak az első havi részlet más, mint a többi, de ennek semmi köze a kamatváltozásokhoz. Ilyenkor az számít, hogy a megválasztott törlesztési nap, pl. minden hónap 5.-e hová esik a folyósítás napjához, hiszen ha nem pont 5-én folyósítanak, akkor az elsó hónap nem lesz egész hónap.
2021. dec. 6. 13:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hát remélem hogy nem marad ez a törlesztő, mert harminc ezerrel magasabb a szerződéskötéskor megállapitothoz kepest, és az már megterhelő lenne nekik.
2021. dec. 6. 13:52
 5/7 A kérdező kommentje:
A folyósítás november utolsó hetében volt, akkor lehet hogy azért volt magasabb mert az első törlesztőhöz (decemberi) hozzátették a novemberi nehány napot arányosan?
2021. dec. 6. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:
igen, az első hónap havi részlete lehet sokkal kevesebb, de sokkal több is, mint a normál havi részlet attól függően, mikor van a törlesztési nap.
2021. dec. 6. 14:01
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi, ha megtudom h mi a helyzet jelentkezem, de ha meg van valami tipp ötlet irjátok le légyszi.
2021. dec. 6. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!