Érdemes még forintban tartani pénzt, vagy jobban járok
ha szabadulok tőle?
Nem ertem h miert van ide naponta kiirva olyan kerdes h milyen mas valutaba eri meg befektetni... 0 penzugyi tudasra vall, sokkal de sokkal jobban is be lehet fektetni...
2021. nov. 23. 04:58
Azt ugye tudod kedves kérdező hogy más valuta is inflálódik?
2021. nov. 23. 05:20
Ez jellemzoen igy van, hogy amelyik valutanal magasak a kamatok az stabilabb/erosodik, hiszen az emberek azt vasaroljak. Ahol alacsony a kamat azt meg inkabb eladjak, igy gyengul. De mind inflalodik, mostanaban foleg.
Ha ertekallo dologba akarsz fektetni, akkor vegyel aranyat vagy ingatlant...
2021. nov. 23. 08:58
Aranyat :))) szerintem azok akik aranyat ajanlanak befektetesnek kb a kriptosok szintjen vannak fejben, leszamitva h a kriptosok keresnek is vele...
2021. nov. 23. 09:02
5/12 A kérdező kommentje:
#1 Talán azért van minden nap kiírva ide hasonló kérdés, mert mostanában sokakat foglalkoztat a téma. Tipikus gyakori kérdés ha úgy tetszik. Miért ne kérdezhetné meg itt valaki 0 pénzügyi tudással.
#2 Tudom, hogy más valuta is inflálódik, de ha részvényt vagy állampapírt veszek az is valamilyen valutában (pontosabban devizában) van. A kérdés erre is vonatkozik. Például ha állampapír, akkor forintban, dollárban vagy euróban? Nagyon különbözőek a kamatok a forint javára. De ha forint állampapírt vettem 2 éve magas kamattal, akkor jelenleg jobban jártam volna ha simán csak euróban vagy dollárban tartottam volna a pénzt.
#3 A tankönyvekben így van írva, de sokszor mégsem ezt látjuk. A befektetők sok egyéb szempontot is figyelembe vesznek. Ráadásul a FED és az EKB is fog majd valószínűleg kamatot emelni.
A kérdés:
Hisztek-e abban, hogy a forint 2-3 éves távlatban erősödni fog az euróhoz és a dollárhoz képest, vagy folytatódik a tolvábbi folyamatos leértékelődés?
6/12 A kérdező kommentje:
A kriptóról meg az aranyról annyit, hogy egy befektetési portfóliónak lehet része mindkettő. Az én kockázatkezelési gyakorlatomba viszont nem fér bele, hogy többévnyi megtakarításaimat felutaljam valamelyik kripto szolgáltatóhoz még akkor sem, ha lehet hogy tényleg jól járnék vele.
Felkéne már fogni, hogy az összes FIAT pénz a világon napról napra kevesebbet ér az infláció miatt. Az infláció az a pénznyomtatást jelenti, annyival többet nyomtatnak bele a rendszerbe. Akinek kevés a pénzügyi intelligenciája azért nem veszi ezt észre mert egymáshoz hasonlítja a FIAT pénzeket. Viszont ha olyanhoz hasonlítod amiből meghatározott mennyiség van készleten mint az arany, akkor rájöhetsz, hogy amiben egy életen át megtakarítasz FIAT pénzben az egyre kevesebbet ér.
2021. nov. 23. 11:16
8/12 A kérdező kommentje:
#7 Amit leírtál az tény, de nem válasz a kérdésre. A kérdés a fiat pénzek összehasonlításáról szól. Nem tudom miért nehéz megérteni, hogy valaki nem akarja az összes pénzét aranyban vagy kriptóban tartani.
#Minden féle képpen csökkeni fog a FIAT pénzed vásárlóértéke, ha FIAT pénzben tartod ezt el kell fogadni, ha nem szeretnél mindent aranyban vagy kriptóban tartani, viszont a gazdaságban léteznek rövidebb és hosszabb távú ciklusok.Én úgy vélem, hogy elértük a hosszabb távú monetáris ciklus végét, ezért szerintem várható, hogy a jegybanki alapkamat növekedni fog, ez belassítja majd a gazdaságot, ha lassú a gazdaság nincs szükség annyi munkaerőre sem, ebben az esetben pedig csak úgy tudod fizetni a hiteled ha eladod az ingatlanod, ha sokan akarnak eladni az lenyomja az ingatlan árakat majd. A 0% közeli jegybanki alapkamat szint buborékokat alakított ki ezért várható lesz, hogy ezek kipukkadnak. Én személy szerint egyik FIAT pénzbe sem tartanám most a megtakarításaimat, mert várható egy reset, és akkor nem jó értéktelen pénzben tartanod a megtakarításaidat. Ha megnézed az államok és a bankok is aranyat vesznek, még adósodnak el a lakosság felé kötvények, állampapírok formájában. Aztán majd ők megmondják, hogy mennyit ér az a pénz amit visszakapsz.
2021. nov. 23. 11:52
10/12 A kérdező kommentje:
#9 Ez elgondolkodtató. A részvénypiacon sem vetít előre pozitív kilátásokat. A kriptót viszont sérülékenynek tartom. Szabályozás alá lehet vonni ugyanúgy, ahogy az egész internetet. Az aranyra szóló követelésemet meg majd vagy tudom érvényesíteni vagy nem. Ezek alapján a fizikai arany vagy az ingatlan tűnik a legjobbnak. Csak fontos lenne a likviditás is.
Kapcsolódó kérdések: