Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lehet beállitani OTP...

Hogy lehet beállitani OTP kártyán hogy ne lehesen engedély nélkül vásárolni online?

Figyelt kérdés
nm tudom hogy lehete de valami olyasmi mint néhány oldalon be lehet állitani hogy kodot irjbe hogy betudj lépni a fiokodba valami ilyesmi

2021. nov. 4. 06:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Semmit nem kell tenned. Kettős ellenőezés van minden banknál.

Vásárláskor megadod a kártya adatait.

Amikor a fizetőoldal felveszi a kapcsolatot a bankoddal, ellenőrzi az adatok helyességét. Ez az első lépés.

Ellopott, elveszett kártya esetén itt még átmenne.

Da a bankod a telefonodra küld egy egyszer használatos kódot.

Ha van mobil bankos appod, akkor abban tudod jóváhagyni a fizetést.

Abba is be kell tudni lépni. Ujjlenyomat beállítása a legjobb.

Ha nincs ilyened, akkor sms-ben jön ez a kód.

Akkor be kell pötyögnöd kézzel a webes fizetőoldalon.

Csak akkor történik meg a fizetés, ha ez is hiba nélkül megtörtént.

Ez a kód időkorlátos is. Pár perc eltelte után már nem használható.

Mivel fizikailag nem kell a kártya online fizetésnél, vissza lehetne élni a jigtalanul megismert kártyaadatokkal.

De ez eléggé ritka, és a leírt folyamat lehetetlenné teszi az illetéktelen használatot.

2021. nov. 4. 06:55
 2/11 A kérdező kommentje:

Nekem nem egyszerűen ugye beirod egy oldalra és rányomsz hogy vasárolsz nekem nem kér semmilyen kódot hanem egyből megveszi

levantöltve az alkalmazás Ujjlenyomat is állitva van de nem nekem nem kér semmilyen kódot

vagy ez a mostani kártyákal van vagy régebbivel is volt?

2021. nov. 4. 07:29
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

EU-n belüli vásárlásoknál küld telefonra kódot. Azokon kívüliekre nem. Én Aliexpress-ről szoktam rendelgetni, szinte soha nem kér/küld kódot.

OTPdirekt-en belül nem találtál ilyen funkciót? Én onnan aktiváltam az SMS küldést pénzmozgáskor.

2021. nov. 4. 08:13
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Aki lepontozott, annak halvány lila gőze sincs az egészről.

Az is mindegy, hogy az a cég hol van bejegyezve, amitől vásárolsz.

Az EU-n belül kötelező a 3D biztonsági rendszer.

A bank helye a fontos hol van, nem az eladó. Az OTP európai bank, és kettős megerősítés nélkül nem terheli meg a számlát.

2021. nov. 4. 09:27
 5/11 anonim ***** válasza:
39%
#4: De, megterheli. Havonta van úgy 50 tranzakcióm, minden 20-hoz kell telefonban kapott kódot megadni. Még nem jöttem rá a logikájára. Eleinte azt gondoltam, hogy bizonyos összeg felett kódos, de rájöttem hogy nem. Pár dolláros cuccok fizetésénél is volt már hogy kért kódot, miközben a $80-nál meg nem.
2021. nov. 4. 10:06
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen kizárt, hogy ne kérjen megerősítést. Akkor fordulhat elő, ha egy külső fizetőrendszerben rögzítve van a kártya, és elfogadtad, hogy elég abba belépni (Barion, Simpley pl.)
2021. nov. 4. 11:24
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
Az OTP-nél nem tudom, hogy van-e ilyen, de én két másik banknál vagyok és az applikációjukban be lehet állítani on-line vásárlási limitet. Azt bármikor lehet módosítani, és le lehet vinni nulla forintra is. Olyankor hiába adod meg a kártya adataidat, elutasítja a vásárlást. Szóval ha valaki a tudtod nélkül meg is szerzi a kártyaadataidat, nem tud vele vásárolni. Én általában nullán szoktam hagyni a limitet éppen emiatt, és közvetlenül csak az előtt növelem meg, amikor vásárolni akarok. A fizetés után pedig újból visszarakom nullára.
2021. nov. 4. 13:17
 8/11 anonim ***** válasza:

"Az OTP európai bank, és kettős megerősítés nélkül nem terheli meg a számlát."

Dehogynem.

Ha a magyarbugyibót.hu-n vásárolok akkor kér biztonsági kódot és telekódot. De az Aliexpressen eddig 10 vásárlásból csak 1 alkalommal történt 2 faktoros azonosítás. 9 alkalommal simán lezajlott a tranzakció, holott az OTP a számlavezető bankom.

2021. nov. 4. 15:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ali fizető oldala a magyar bankodat hívja meg?
2021. nov. 4. 16:52
 10/11 anonim ***** válasza:
54%
#6: #5 vagyok. Csináltam gyorsan egy videót, mert most pont volt egy Aliexpress-es vásárlásom és eszembe jutott ez a kérdés. https://www.youtube.com/watch?v=lz2qZCeuYKE Látszik, hogy nincs kettős ellenőrzés. A megvásárlásra kattintás után jön a számlamozgási SMS.
2021. nov. 5. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!