Hogy lehet beállitani OTP kártyán hogy ne lehesen engedély nélkül vásárolni online?
Semmit nem kell tenned. Kettős ellenőezés van minden banknál.
Vásárláskor megadod a kártya adatait.
Amikor a fizetőoldal felveszi a kapcsolatot a bankoddal, ellenőrzi az adatok helyességét. Ez az első lépés.
Ellopott, elveszett kártya esetén itt még átmenne.
Da a bankod a telefonodra küld egy egyszer használatos kódot.
Ha van mobil bankos appod, akkor abban tudod jóváhagyni a fizetést.
Abba is be kell tudni lépni. Ujjlenyomat beállítása a legjobb.
Ha nincs ilyened, akkor sms-ben jön ez a kód.
Akkor be kell pötyögnöd kézzel a webes fizetőoldalon.
Csak akkor történik meg a fizetés, ha ez is hiba nélkül megtörtént.
Ez a kód időkorlátos is. Pár perc eltelte után már nem használható.
Mivel fizikailag nem kell a kártya online fizetésnél, vissza lehetne élni a jigtalanul megismert kártyaadatokkal.
De ez eléggé ritka, és a leírt folyamat lehetetlenné teszi az illetéktelen használatot.
Nekem nem egyszerűen ugye beirod egy oldalra és rányomsz hogy vasárolsz nekem nem kér semmilyen kódot hanem egyből megveszi
levantöltve az alkalmazás Ujjlenyomat is állitva van de nem nekem nem kér semmilyen kódot
vagy ez a mostani kártyákal van vagy régebbivel is volt?
EU-n belüli vásárlásoknál küld telefonra kódot. Azokon kívüliekre nem. Én Aliexpress-ről szoktam rendelgetni, szinte soha nem kér/küld kódot.
OTPdirekt-en belül nem találtál ilyen funkciót? Én onnan aktiváltam az SMS küldést pénzmozgáskor.
Aki lepontozott, annak halvány lila gőze sincs az egészről.
Az is mindegy, hogy az a cég hol van bejegyezve, amitől vásárolsz.
Az EU-n belül kötelező a 3D biztonsági rendszer.
A bank helye a fontos hol van, nem az eladó. Az OTP európai bank, és kettős megerősítés nélkül nem terheli meg a számlát.
"Az OTP európai bank, és kettős megerősítés nélkül nem terheli meg a számlát."
Dehogynem.
Ha a magyarbugyibót.hu-n vásárolok akkor kér biztonsági kódot és telekódot. De az Aliexpressen eddig 10 vásárlásból csak 1 alkalommal történt 2 faktoros azonosítás. 9 alkalommal simán lezajlott a tranzakció, holott az OTP a számlavezető bankom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!