A pénzemet ha beadom a bankba mi történik?
Tobbet elvisz a szamlavezetes.
Egyebkent a keszpenzedbol digitalis penz lesz amit egy kijelzon latsz szamoo formajaban.
Megis mi lenne belole. Kutyaszar? Polip? Kosa Lajos?
... mert még mindig jobb ott, mint otthon. Némileg biztosabb őrzés szempontjából...
Én azért tartom ott, mert nincs a cégnél készpénzes bérfizetés, tehát utalnak. Egy részét kiveszem, egy részét pedig elutalgatom a kedves szolgáltatóknak, hogy tudjak TV-t nézni, és meleg legyen a lakásban. :)
Ezért a luxusért fizetek havonta 206 forint számlavezetési díjat, valamint évente a bankkártya használat díját, úgy 3.500 forint körül. De legalább tudom, ha valamelyik családtagom éppen elfelejti bezárni a lakást és úgy megy el otthonról, a pénzem akkor is meglesz a bankban. :D :D
"Akkor sokan miért tartják a bankba a pénzüket?"
Általában az ember utalással kapja a fizetését.
Ha kiveszed a számláról az is pénzbe kerül, könnyebben el is lophatják.
Akkor minek vegyem ki és tartsam otthon?
Befektetne meg be tudom anélkül, hogy kivenném.
Nem kell millióknak állnia a bankszámlán. Pár százezer elég a napi és a váratlan dolgokra, a többit meg le lehet kötni.
A legjobb az egészben az,hogy a bank egy vasat sem ad a pénzére az embernek.De ha kiadja hitel formájában,ő nagyon megméri az igénylőket.
Persze a hasznot megfelezhetnék a betevőkkel.
"A legjobb az egészben az,hogy a bank egy vasat sem ad a pénzére az embernek."
De ad, csak nagyon alacsony kamatot, amit még SZJA is terhel.
Nem azért nyit valaki folyószámlát a bankban, hogy kamatozzon, hanem azért, hogy azon keresztül "használja" a pénzét -> bankkártyával fizet, átutal róla összegeket, stb.
Ha kamat miatt akarod a pénzed tartani a bankban, akkor az befektetés és különböző befektetési céllal nyitott egyéb számlák a megfelelőek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!