Az eddigi életed alatt a fizetésednek megfelelő összeg hányszorosa volt a bankszámládon általánosságban?
A kérdés ugyebár független attól hogy mennyit keresel, és konkrét pénzösszeg se a kérdés, hiszen csak a kettő relációjából áll a kérdés.
Gondolom ez kissé ingadozó hiszen valamikor ép hogy kijöttél a hónap végén valamikor gyűjtöttél valamire, valamikor befektettél stb.
Válaszként valami olyasmire vagyok kíváncsi hogy pl. "én olyan 1.5-2x-nek megfelelő összeggel sikerült általánosságban gazdálkodnom, a hiteleket meg kerültem"
de olyan válaszra is kíváncsi vagyok aki pl. leírja azt is hogy a különböző életszakaszaiban nála hogy volt. pl. "amikor ez meg ez volt az életeben akkor azokban az években volt ilyen 4-5 öss szorzó mert gyűjtöttem hogy azt ki tudjam fizetni"
Általában hónapról-hónapra élünk, szóval 1X :D
Néha sikerül felhalmozni némi pénzt és akkor 3X is volt már.
A kérdező általánosságot kérdez, a válaszolók meg a maximumot írják, nem is értem. A maximum miért releváns? Ha kompetens vagy, befekteted, max akkor van egyszerre sok, amikor ingatlant veszel.
A kérdésre:
Általánosságban a fizetésem kétszeresét tartom készpénzben, szóval olyan 1-2 milla között, a többit befektetem. Ez most a jól kereső, család nélküli életszakaszom. Akkor tartok többet, ha komolyabb vásárlásra készülök, pl új laptop, lakásfelújítás, stb.
Diákként minden pénzt a számlán tartottam, ritkán volt komolyabb összeg.
Ha majd több emberért leszek felelős, akkor lehet picit többet tartok.
Általánosságban a fizetésünk (2fős háztartás) háromszorosát tartjuk a számlán, mert ennyi 5-6 havi megélhetésünk.
Ezen felül x5 van lekötve jelenleg. Többi már a lakásban, kocsiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!