Mi az hogy anyám begipszelt lába miatt leküld a boltba a bankkártyájával, tudom a kódot, mégse fogadják el, mert"nem az én kártyám"?
A bankkártya a kibocsátó bank tulajdona. Ő adja át a kártyabirtokosnak használatra. Éppen ezért van a kártyadíj. És éppen ezért van az is, hogy a kártyát csak a rajta név szerint szereplő személy használhatja. Meghatalmazással NEM átruházható.
Maximum annyit tehetsz, hogy anyukád ad egy igazolást arról, hogy a kártyát ő adta át neked (bár ehhez sincs joga, hogy átadja) és a boltos vagy elfogadja így vagy nem. De ez nem meghatalmazás, hanem igazolás arról, hogy a kártya nem lopott.
A legegyszerűbb az lenne, ha ilyen esetekre kérnétek a banktól társkártyát a te nevedre.
Odamész egy ATM-hez, aztán veszel fel pénzt.
Az nem fog belekötni, a boltban meg fizetsz a készpénzzel
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Túl sok visszaélés van manapság, szerintem csak pozitív, ha egy kereskedő figyel ezekre a dolgokra.
Vedd a rosszabbik esetet: valaki kilesi a PIN kódodat és miután elhagytad az üzletet ellopja tőled a kártyád. Nem hiszem, hogy tetszene, ha a boltos csak úgy elfogadná.
A meghatalmazás pedig csak a banknál lehet jó, mert ott tudják ellenőrizni az aláírását. A boltban ezzel nem sokra mész, mert ilyet bárki tud írni. Nem könnyű eset, de nincs más megoldás, csak ha téged is meghatalmaz a számláján és igényelsz bankkártyát (az automatás megoldás lehet még egy lehetőség, de modjuk azzal is banki szabályt vétesz).
gondolom fiú vagy:s
ha lány lennél,nem lett volna oka kötekedni az eladónak,simán hihette volna h.a kártyán a te neved van:)
Pedig akkor is simán lehetett volna visszaélés..
Szóval hülyeség az egész..
utolsó: mondj jobb módszert visszaélés ellen:)
Amúgy túl van misztifikálva, több éves banki munkatapasztalattal még soha nem találkoztam olyannal hogy lopott vagy talált bankkártyával valaki vásárolni akart volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!