A hitelesek lehetnek a nagy nyertesei a minimálbér emelésnek?
De értem, te nem fogod fel, hogy nem vagy előbbre, ha több pénzt kapsz, de többet is kell kiadnod. Ezen nem segít, hogy egy tétel nem változik, miközben az összes többi növekszik.
De akkor szaladj hitelt felvenni, és majd örülj amikor megemelik a minimálbért
Szóval...
Kerestél eddig 170 ezer forintot. Elköltöttél kajára, konibérletre, meg tankolásea 110-et, meg 60-at a hiteledre.
Most majd keresel 200-at. Elköltesz az infláció miatt fentiekre 140-et, meg 60-at hitelre. Most tekintsünk el attól, hogy bruttóval számoltam. De óriási nyertes lettél?
Miért?
Mivel nyertél többet, mint az aki közel sem minimálbért keres?
Te vagy az okoska... :D
A minimálbéres ugyanúgy 60 ezret fizet továbbra is a hitelére, mint a nem minimálbéres (már ha fix kamatperiódusa van 5-10-20, akárhány év). Akkor mivel is nagyobb nyertes bárki másnál?
Normál munkahelyen minden évben van legalább egy "infláció követő", pár százalékos béremelés. Aki minimálbéren van, az meg akkor emelkedik, amikor nagyvezérünk úgy kívánja.
Én esküszöm még mindig nem értem miért lennének olyan nagy nyertesek a minimálbéresek, de legyen... Nyertes vagy! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!