Nyitottam egy OTP-s számlát? (többi lent)
Szóval megvan a nyitási díj, a számlakezelési díj, utalási díj stb, de mondtak még valamit, aminek az éves díja négyezervalahányszáz forint. Az mi lehet? Nem emlékszek rá.
A másik kérdés meg ha most nincs jövedelem, akkor mennyi a számlakezelési díj?
"mondtak még valamit, aminek az éves díja négyezervalahányszáz forint."
Ez valószínűleg az éves bankkártya díj.
"A másik kérdés meg ha most nincs jövedelem, akkor mennyi a számlakezelési díj?"
Az nem a jövedelemtől függ, hogy van-e számlakezelési díj, hanem a számlacsomagod díjaitól. Számlavezetési díj akkor is lehet, ha nincs jövedelmed - ezzel viszont mínuszba is mehet a számlád.
Bankszámla nyitási díj nem szokott lenni - az általában ingyenes.
Ha még nem nyilatkoztál róla, akkor érdemes a havi max 2 alkalommal felvehető össz 150 ezres nyilatkozatot is megtenni, nehogy akkor érjen meglepetés, ha lesz pénzed és felveszed, ami egy rakás pénzbe kerül majd.
Netbankos szerződést is érdemes kötni.
A PIN kódodat pedig jól jegyezd meg - ha nem a bankfiókban kellett megadni, mert akkor már lehet, hogy elfelejtetted - hiszen a bankkártya használatához szükséged lesz majd rá.
Köszi a válaszokat
Itt azt írja, hogy számlavezetési díj csak akkor van, ha nincs jövedelem, vagy alacsonyabb a minimálbértől. (bocs itt számlavezetési díjat ír nem számlakezelési díjat, a 2 nem tudom ugyanaz-e)
"Bankszámla nyitási díj nem szokott lenni - az általában ingyenes."
Hát akkor rosszul emlékszek, de akkor nem tudom az mi volt. kétezervalahányszáz forint.
Azért most már elárulhatnád, hogy melyik számlacsomagot nyitottad meg, mert itt is 2 számlacsomag van, nem egyforma feltételekkel.
Az egyikben pl. ha nem érkezik min. a minimálbér a számlára, akkor havi 745 ft a számlavezetési díj.
Na, ha a második, akkor nehogy meglepődj...
Azt írod:
"ha most nincs jövedelem, akkor mennyi a számlakezelési díj?"
Mivel a második csomagnál azt írja, hogy ha minimálbérnél kevesebb jövedelem érkezik a számlára, akkor havi 745 ft a számlavezetési díj, így ha nem lesz pénz a számládon, havi 745 ft-ot felszámolnak, majd ha sokáig nem fizetsz, zárolják a számlát és átadják végrehajtásra.
Nem tudom, hány éves vagy, de ha nincs bevételed, nem biztos, hogy a legmegfelelőbb számlát nyitottad.
Semmi perc alatt felszedhetsz pár ezer mínuszt.
Nem úgy a második, hanem úgy a második, ami a második fülön van. Lakossági bázis számla, ez van a papíron.
Bementem az OTP-be, mondtam, hogy egy számlát szeretnék nyitni és kérdezték, hogy munka miatt-e, mondtam, hogy igen. Remélem minél előbb lesz normális munkám, de igazából van x millióm, amit számlára akarok tenni, ezért nyitottam. Lehet én vagyok a hibás, hogy ezt nem mondtam ott, de te milyet nyitottál volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!