Ha 78000 ft ot lekötök akkor az 2 honapban mennyit fog kamatozni?
MÁP+ban a visszaváltási díj levonása után 260Ft.
Banki lekötésben feltehetően ennél kevesebb.
"Bankban le se tudod kötni, minimum 100-150 pénzt kell."
Bankja válogatja, több helyen is "már" 50-től le lehet kötni. Gránit banknál biztosan.
2 hónaposra szar kamatot ad, 2.15% az éves kamat. Ez azt jelenti, hogy a 2 hónapra kb 0.36% kamatot kapsz, persze ennek 15%-a kamatadó lesz, vagyis alig 0.3%-ot kapsz meg ténylegesen. 78000Ft-nál ez kb 230Ft. (És ennek a lekötésnek van egy olyan feltétele, hogy "új pénz" legyen, aminek valami olyasmi a megfogalmazása, hogy a pár hónappal ezelőtti egyenleg fölötti legyen).
K&H lekötött betét 100 ezer ft-onként ad havi 1 ft kamatot
Félmilla lektöésből már levonnak a kamatból is 1 ft kamatadót :D
Ha két hónap után ki akarod venni a pénzedet, még párszáz forintot levon a bank!
A szabad szociális piacgazdaság -minden magasabb civilizáció gazdasági rendszere- addig marad működőképes, ameddig a résztvevők az élni és élni, hagyni mottóján cselekszenek. A bankárkaszt mind jobban ignorálja ezt az axiómát.
"Ha két hónap után ki akarod venni a pénzedet, még párszáz forintot levon a bank!"
Ha magasabb a hitel kamat, akkor a banki lekötés kamata is magasabb. És általában az infláció is.
Ha alacsony a hitelkamat, mint most, akkor a betéti kamat is rendkívül alacsony.
Miért kéne egy 2 hónapos banki lekötésnek rentábilisnak lennie? A mai világban ne akarj pár hónapos lekötéseket, ennyi.
Fél évre a MÁP+ fizet 1,75%-ot. Ami kiemelkedően jó a mai világban.
Fél évnél rövidebb ideje lekötésekkel eddig is csak a gazdagabbaknak érte meg szórakozni. Most épp nekik se igazán éri meg.
"Ha két hónap után ki akarod venni a pénzedet, még párszáz forintot levon a bank!"
Így a 21. században igazán nincs értelme ki-be rakosgatni a pénzt. Egy minimális technológiai ismerettel is szinte készpénzmentesen lehet élni, és mondjuk évente összesen pártízezer forintot kell felvenni.
Amúgy pedig eleve a bank kiválasztásánál érdemes lehet a lekötéseket is figyelembe venni a költségek mellett, és annak megfelelően választani. Erre már nincs kalkukátor, tehát szükséges lehet egy kis időt belefektetni, és akkor nem 0 forint kamatokat fogsz kapni.
Én pl vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy minden hónapban egész elfogadható kamatra a fizetésemet le tudom kötni 3 hónapra, így havonta 2-3000Ft-ot keresek a bankszámlával (persze MÁP+ jobb lenne, de annak rosszabbak a visszaváltási feltételei).
Egészen pontosan: mínusz 1276forint.
Vagyis kevesebb lesz mint volt.
Ennek oka a kezelési költségek.
Legutoljára úgy húsz éve érte meg ezt megcsinálni, de ott is a minimum összeg 110000ft volt.
Onnantól fordult meg a veszteség, haszonná.
Aztán behozták az azonnali kamatadót és az alkalmankéntti kezelési költséget a meglévő egyszeri kezelési költség mellé.
Utoljára nyolc éve próbálkoztam a rövidtávú befektetéssel. Ott kétmilliót akartam megforgatni három hónapra lekötve.
Mínusz négyezer forint volt a zárásom.
Értetlenül álltam az ügy előtt, pedig törvényesen jártak el. Nem számoltam a hihetetlen módon megemelt kezelési költségekkel.
Ma Magyarországon nem lehetséges rövidtávú leköttésel, kis összegű befektetéssel nyereséget kihozni.
"Utoljára nyolc éve próbálkoztam a rövidtávú befektetéssel. Ott kétmilliót akartam megforgatni három hónapra lekötve.
Mínusz négyezer forint volt a zárásom."
Köszönhetően a kamatadó és a tranzakciós illeték bevezetésének.
Ma MÁP+ban ma 3 hónap alatt a 2millió +12.500Ft.
Állampapíron ma már nincs kamatadó illetve államkincstárnál pedig nincsenek mellette rejtett költségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!