Bebirepus kérdése:

Lakáshitel, na de hol?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Lakasvasarlas elott allok a parommal. Ma voltunk megnezni egy ingatlant, ami megfelelne az igenyeinknek. onreszunk 20% megvan hozza, parom ket eve ugyanott hatarozatlan szerzodessel, En gyeden, mellette pedig most mentem vissza dolgozni. Jovedelem rendben van, hitelunk nincs. Volt mar aruhitelunk illetve hitelkartyank, mindig pontosan fizetve igy maximum pozitivumkent szerepelhet rolunk barmi is a khrben. Kb a jovedelmunk 1/3-at tenne ki a hitelttorleszto. Korunk 22 es 26 ev. 13 evre szeretnenk 10 evig fix kamatozasu minositett fogyasztobarat lakashitelt. Pozitiv tapasztalatot szeretnek kerni, hol erdemes neki futnunk az igenylesnek? Ahol lehetoleg a korunkra es a gyedre hivatkozva nem dobnak rogton ki :) Cib es Rafi ami nekunk szimpatikus volna. Jelenleg Erste ugyfelek vagyunk, de valtanank. :) Hol gyors viszonylag az elbiralasi ido es hol szeretik ‘tudatos’ fiatalokat? :)

2021. aug. 14. 22:59
1 2
 1/11 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
100%
20% nem igen elég manapság, inkább abba fognak belekötni.
2021. aug. 14. 23:37
 2/11 anonim ***** válasza:

Nézd meg kalkulátorba melyik a legolcsóbb. Az első 3-5-ből vedd ki azokat, amiknél a bank nem szimpatikus. A többihez meg menj be előzetes hitelbírálatra.

Nekem speciel pont CIB lakáshitelem van, de fogalmam sincs, hogy a nektek jó-e az.

2021. aug. 15. 01:30
 3/11 anonim ***** válasza:
A bankok 80%-a alapból 13 év futamidőt sem enged például. 5 éventével vannak, hogy 5, 10, 15, 20, stb. De a K&H pl tudom kivétel ez alól és ők engednek nem 0-ra vagy 5-re végződő évű futamidőt is.
2021. aug. 15. 03:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én drukkolok neked, de nem érdemes a 20%-ot ennyiben minimalizálni.

Plusz költségekre is gondolj, na meg illeték is nagy összeg.

Ertekbecsles miatt is negcsuszhat a dolog és máris nem 20%kell.

Az meg a másik hogy az alap 20%-se feltétlen elég ha a bank úgy mérlegel.

2021. aug. 15. 04:53
 5/11 anonim ***** válasza:
A 20 szazalek mar eleg regota nem mukodik, ott ahol ezt elfogadjak mindig alulertekelik a lakast igy kb ugyanott vagytok mint a mas banknal. En azt mondom gyujtsetek meg vagy kerjetek szuloktol rokonoktol kolcson
2021. aug. 15. 05:46
 6/11 anonim ***** válasza:

Csapjatok fel egy rakás online lakáshitel kalkulátort, számoljatok és amelyik 1-2 bank szimpi, ott kérjetek előzetes hitelbírálatot.

Ha már az ingatlan is megvan és a bank is, akkor előzetes értékbecslést is lehet kérni. Bár fizetni kell érte, általában ha üzlet lesz belőle, visszaadják. Illetve ha nem lesz, akkor is inkább pár 10 ezret bukjatok el, mint a foglalót.

2021. aug. 15. 08:07
 7/11 anonim ***** válasza:
A 20% önrész igen gyakran kevés, egyrészt mert alulértékelhet a bank, másrészt sok településen a bankok nem is adnak 80% hitelt. A CIB a GYED-ből, Családi pótlékból összesen csak 25E Ft-ot vesz figyelembe, így nem biztos, hogy ott elég lesz a jövedelem, főleg ha még csak most kezdtél újra dolgozni. Keressetek fel egy független hitelközvetítőt, ő tud érdemben segíteni.
2021. aug. 15. 10:41
 8/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Visszajottem leirni mi lett a vege, hatha valakinek meg jol johet a tapasztalat:

Cib - gyesnek szamolja a gyedet, es az is bezavarta oket, hogy mar 4 honapja tb kifizetohelynel dolgozom, igy a gyed egybe jon a beremmel, nem pedig az oep utal.

Rafi - a parom koran mar nevettek egy jot, hogy 22 evesen nagyon gyenge (hiaba oke a jovedelem), csak a csok es a babavaro fele tereltek

Erste - na mi naluk bankolunk, de 3,5 het utan hivtak vissza az erdeklodesemmel kapcsolatban, amikor mar reg tul jutottunk mashol a hitelkerelmen

K&h - naluk megkaphattuk volna minden teren, de vegul kedvezobb lett a kamat mashol

Otp - na itt lett sikerunk, vegul belefertunk 11 evbe, 10 evig fix kamattal, online kupon + jovedelemmel, mar egesz barati lett a kamatunk

Valaki emlitette az egyeb koltsegeket, az ugyvedi dij, ertekbecsles, illetekek, folyositasi dij stb, az zsebbol ment szerencsere.

Otp pozitiv tapasztalat lett, pedig voltak aggodalmaim boven.

Szeptember 3.-an irtuk az adasvetelit, 7.-en adtuk le a hiteligenylest, 14.-en szoltak, hogy mehetunk szerzodni, 17.-en alairtunk, meg aznap kozjegyzo es 23.-an utaltak is. Nagyon gyors volt :)

Koszonom aki valaszolt :)

2021. szept. 25. 00:22
 9/11 anonim ***** válasza:
És ha még megfogadtad volna a tanácsomat, miszerint keress egy jó közvetítőt (én voltam az, aki leírta, a CIB csak 25E Ft-ot fog elfogadni a Gyedből), akkor további kamatkedvezményt is kaphattál volna az OTP-ben, nem csak a 0,25% online kupon kedvezményt.
2021. szept. 25. 08:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Fura, hogy pont az OTP lett a legkedvezőbb. Évek óta ők adták a legdrágább hiteleket. Magukhoz tértek?
2021. szept. 25. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!