Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha hívnak egy bank nevében,...

Ha hívnak egy bank nevében, hogy tájékoztatni akarnak, de előtte azonosítsam magamat(anyja neve + születési idő) az kamu?

Figyelt kérdés
Eddig 2 bank hívott, pont annál a 2-nél van számlám. Viszont miért adjak meg csak így adatokat magamról? Ha ez valós akkor elég nagy baromság.
2021. aug. 10. 10:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%

Ersténél vagyok, ők a partnereiknek eladják a telefonszámokat.

Felhív a robot és közli várja meg ügyintézőnk jelentkezését, majd elindul a zene...

100Ft-ot von le minden megkezdett percben, emelt díjas hívásként kezeli onnantól, hogy felveszed pörög a számla. 2-er megszívtam ezzel, de már elvan mentve "pénzlopó szám" néven, a tel. szám.:+36-30-704-0630

2021. aug. 10. 13:47
 12/20 A kérdező kommentje:
ha annyira személyre szabottan akar tájékoztatni, majd küld emailt
2021. aug. 10. 14:04
 13/20 anonim ***** válasza:
17%

10-es én állítottam valamit, Te meg azt írtad rá, hogy ez nem igaz. Ha nem igaz, akkor hazugság, nem? Vagy ennyire nem megy a szavak értelmezése?

Ha valamiről azt állítom, hogy nem igaz, akkor az hazugság - ilyen egyszerű ez.

2021. aug. 10. 14:07
 14/20 anonim ***** válasza:
39%
A nem igaz és a hazugság nem szinonimák. Attól mert nem írsz olyat, aminek van valóságtartalma, még nem biztos, hogy hazug vagy, lehetsz egyszerűen csak tudatlan, vagy tévedhetsz is nem szándékosan. De nekem aztán tök mindegy, ha ilyen szemantikai kérdésekbe akarsz belemenni, akkor beszélgess inkább bölcsészekkel, én feladom :)
2021. aug. 10. 14:23
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
Erste rendszeresen hív és mindig ugyanígy tudom magam beazonosítani.
2021. aug. 10. 14:41
 16/20 anonim ***** válasza:
18%
Engem még soha nem hívtak bármilyen banknál voltam.
2021. aug. 10. 14:45
 17/20 anonim ***** válasza:
58%

Jelentektelen embereket nem hivogatjak maximum szemelyi kolcsonnel vagy hitellel.

Befektetesi ajanlatokkal minek hivogatnanak olyat akinek megerkezik a havi fizu a szamlajara aztan el is kolti...

2021. aug. 10. 14:48
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
Engem nemrég hívott a k&h, mert új kártyát küldtek a régi helyett és közölték, hogy a régi már nem használható. Tőlem is kértek Születési dátumot, ezzel nem lehet visszaelni.
2021. aug. 10. 16:53
 19/20 Hintalow ***** válasza:
48%

Egy 6-7 èvet lehúztam banki callcenterben, több okból is hìvják ìgy az embert ja.

Èn ügyfèlvèdelemmel foglalkoztam, a gyanús kártyás tranzakciókat kezeltem, ott is fel kellett hìvni a kártyatulajdonost, hogy ő tranzaktált -e, ès ugyanìgy 3 szemèlyes adattal azonosìtottunk.

Persze mindig voltak akik nem akarták beazonosìtani magukat, akkor meg vállvonás ès repült a blokkolás a kártyára folyamat szerint, mert nem lehetett megerősìteni, hogy az ügyfèl tranzaktált. Majd előkerül úgy is, ha nem tudja használni a kártyát :D

2021. aug. 11. 12:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Én meg szoktam kérdezni magát a bankot, hogy az adott telefonszám tényleg hozzájuk tartozik-e

Háromból kettő igen, a harmadikról nem tudtak semmit.

Illetve személyesen megkértem őket, hogy ne keressenek semmilyen marketing és közvélemény-kutatás céljából, ezt fel is jegyezték a számom mellé, hogy kizárólag fontos ügyben hívnak.

Ezután egy (általam indított) nagy összegű tranzakciót követően zárolták a számlámat, és SMS-ben értesítettek, hogy hívjam fel őket (az ügyintéző megkérdezte, hogy visszahívjon-e, ne nekem kerüljön pénzbe a hívás)

Szóval engem a kérésem óta egyáltalán nem hívnak a banktól (ez 2018-ban volt)

2021. aug. 13. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!