K&H vagy CIB diákszámla?
Egymás alatti kérdések:
Erste vagy OTP? https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
K&H vagy CIB? https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Utána a változatosság kedvéért: K&H vagy Erste? :)
A legtöbb kombináció végig van játszva úgy látom.
De akkor már nem kellene leállni ennél a négy banknál, jóval több is van.
Ha nem gyakran utalsz át akkor nézd meg a Sberbank diákszámláját is.
Vagy ha legalább havonta 10 000 ft-ot vásárolsz bankkártyával akkor a Budapest Bank diákszámlája is elég jó.
Tényleg nem biztos hogy a legismertebb bankok a legjobbak.
#1: A CIB ajánlatában az a legvonzóbb, hogy az utalásoknak nincs minimum díja, így pl. 5.000 Ft-ot 20 Ft-ba kerül átutalni. Ez az OTP-nél 243 Ft, a minimum díjnak köszönhetően. Pozitívnak tűnik még az ingyenes PUSH értesítés és a szelfis számlanyitás.
#2: Köszi!
#3: Millió + 1 ilyen "bankszámlaválasztós" kérdés van, én azért írtam ki, mert konkrétan erre a kettőre szűkítettem le a kört, e közül a kettő közül akarok választani. Van több ajánlat is, de számomra fontos a készpénz befizetési lehetőség, így pl. az egyébként szimpatikus Gránit Bank ki is esett a körből.
#4: A Sber-nek az értékelések alapján eléggé rossz az appja, ami számomra kritikus. 90%-ban mindent mobilbankon intézek, így nagyon fontos az app. Illetve sajnos nincs túl sok fiókjuk. (kp. befizetés megint)
Ami a Budapest Bankot illeti, NER-es bank nem jöhet szóba, ráadásul ha jól tudom, hamarosan be is olvasztják. Lehetőleg külföldi tulajdonú banknál szeretnék számlát nyitni.
Ha szabad kérdeznem miért menekülsz az OTP-től?
Számomra eddig az volt a legvonzóbb.
Fiatal vagy még, így nagyobb pénzügyi ismereteket nem is lehet elvárni, de ne haragudj, az nagyon buta hozzáállás, hogy "NER-es bank nem jöhet szóba".
Először is nincs olyan, hogy NER-es bank. Magyar tulajdonú bankokról beszélünk.
Nem előny számomra sem, hogy magyar tulajdonú, amikor bankot választok, de nem is lehet hátrány. Az már a másik véglet akinek ez hátrány.
Az, hogy beolvasztják egy több éves lefutású folyamat illetve jogilag semmi hátrányod nem származik belőle, a megkötött szerződések ugyanúgy élnek.
Hogy esetleg a beolvasztás után valami olyan változik meg amit a bank megváltoztathat egyoldalúan? Ezt most is megteheti bármelyik bank, úgy is ha nem egyesül, nem olvad be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!