Ha valaki vesz fel hitelt egy banknal, a meghatarozott idonel elobb is visszafizetheti azt?
Az utolsó választ kiegészíteném azzal, hogy a tőketartozásod, amennyiben CHF, vagy más devizás hitel, eléggé változó képet mutathat.
Én hitelügyintéző vagyok és tapasztaltam már olyat, hogy az idén nyáron felvett 4 milliós hitel noverber végén 4,8 milliós tőketartozást mutatott, mert a CHF árfolyama egekig kúszott.
Van itt még egy kis költség, amikről a bankok nem szoktak beszélni. Amikor felveszi valaki a devizahitelt, akkor eladási árfolyamon számolják ki neki a forint tartozást. Amikor pedig törleszt vételi árfolyamon számolnak.
Egy esetleges előtörlesztésre, végtörlesztésre ez ugyanúgy igaz, tehát ez további 2-4%-os plusz forint befizetést jelenthet. Ennek ellenére ajánlom az előtörlesztést én is még devizahitelnél is, csak nem mindegy mikor. Érdemes kivárni, amikor alacsony az árfolyam és a kamatperiódust is figyelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!