Manapság használt lakásvásárlásra adnak bankhitelt?
Persze, hogy adnak. Feltéve,ha megfelelsz a hitelbírálati követelményeknek.
forintnál azt hiszem, 25 % önerő kell. Jövedelem stb.
És persze még számolja a hitel ktg-eivel is.
Utolsó!
Így eldurvult a hitelfelvétel???
Ez nagyon komoly, egyébként tényleg már csak Forint alapon adnak, én is tudom, hogy az ingatlan értékének a 25%-a kell, de már szerintem az csak formálisan vannak megadva adatok, már nem dobálják utánad a hiteleket mint pár éve...
Azért nem annyira durva a hitelhez jutás lehetősége, mint ahogy itt az egyik válaszoló írta. Tény, hogy megszűnt a jövedelem igazolás nélküli hitel és az ingatlan értékéhez képest meghatározott az állam egy terhelhetőségi maximumot (75%), de ez régebben se volt sokkal jobb, csak többnyire félreértelmezik a törvényt a hiteligénylők.
100%-ban hitelből régebben is csak akkor lehetett ingatlant venni, ha volt plusz ingatlan fedezet, ez most sem változott.
A kis jövedelműeknek eddig is több önerőt kellett felmutatni a magasabb kockázat miatt, ez sem változott.
Jelenleg csak HUF alapú hitel létezik és megszűnt a szocpol is, ezek sajnos valóban nehezítik a lakáshoz jutást.
egy hiteltanácsadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!