Ezekkel a feltételekkel kaphatok hitelt egy panelre?
Kelet-Magyarországon élek, jelenleg szülőknél lakok, de szeretnék saját lakást. 15 millióig figyelem a helyi hirdetéseket. Van 5,5 millió forint önerőm (később az év folyamán még egyéb forrásból kb. egy millió plusz lesz ezért centizem jobban, tudom, hogy hogy pénz kell az egyéb költségekre is (a hivatalos dolgok + egy alap festés pl.). 170 ezer nettót keresek. Szülőknek van még ehhez 350 ezer nyugdíj, mindketten 65 évesek. Mi a véleményetek, ezekkel a feltételekkel kb. 10 millió forint hitelt 10-15-20 éves időtartamra? Úgy tudom, max a harmadát, de inkább a negyedét lehet - érdemes törlesztőre fordítani (szabályok is vannak rá), nem akarom magam alatt vágni a fát. Van egy ingatlanunk, a lakás, amelyben jelenleg is lakunk, ez kb. egy árban van a másikkal. A gondom az, hogy a szülők ugye nyugdíjasok, nem tudom, őket beleszámítják-e (és igen, az idő sajnos ellenük dolgozik . . .)
Mi a véleményetek erről?
Azt nem tudom, hogy nyugdíjas lehet-e kezes, ezt mindenképpen a banktól kérdezd meg.
Ha hitelképesnek bizonyulsz, akkor a törlesztőrészleted a fizud harmadáig mehet fel, szóval 25-30 éves futamidővel számolva kaphatsz 10-11 millió ft hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!