Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol tudom megnézni, hogy...

Hol tudom megnézni, hogy mennyit kérjek?

Figyelt kérdés

Van valaki, aki szokott időnként utalni nekem 100 dollárt. De náluk euró a hivatalos fizetőeszköz. Ezért arra gondoltam, hogy küldhetné akár euróban is, nekem tökmindegy, mert nekem úgyis át kell váltanom forintba, és akkor már mindegy, hogy dollárt vagy eurót váltok át. Neki viszont nyilván nem lenne mindegy, hiszen így fizetnie kell azért, hogy az euróját dollárba átváltsa, mikor erre semmi szükség nem lenne.

De vajon ha ezt a lehetőséget felajánlom neki, akkor hol, melyik árfolyamot nézzem? 100 dollárnak megfelelő eurót szeretnék kapni, de van ugye eladási, meg vételi, meg középárfolyam. Hol tudom megnézni, hogy mennyi eurót kérjek, hogy ne járjak rosszabbul, mint ha dollárban kérném, mint eddig? Nem akarom lehúzni, de kevesebbet se akarok kapni, mintha dollárban utalná...

2010. aug. 24. 00:49
 1/5 anonim ***** válasza:

sok helyen, de a legegyszerűbben

MTV teletext 514-es oldal

USD/EUR 1,263

Jelenleg 79,12 euro egyenlő 100 dollárral, de sajnos ez folyamatosan változik.

2010. aug. 24. 05:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát ez a középárfolyam. Ezt használják egyáltalán valahol átváltásnál? Szerintem nem. Vagy vételit, vagy eladásit szoktak nézni.

De mindegy, lehet, hogy egy szép kerek 80 euróban próbálok vele kiegyezni. Hogy jobban járok-e vele, azt nem tudom, majd kiderül, kérdés, hogy a forint a dollárhoz vagy az euróhoz képest szokott jobban gyengülni...

2010. aug. 24. 09:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell váltogatni semmit: amikor Te beváltod a 100 dollárt, kapsz X forintot -> megnézed, hogy az X forintból mennyi eurót tudnál venni -> és ennyi eurót kérsz.
2010. aug. 24. 11:26
 4/5 anonim ***** válasza:

De a dollárnál is ugyanazt az árfolyamot használják váltáskor

A 79,12 euróért ugyanannyi forintot kapsz, mint a 100 dollárért.

2010. aug. 24. 11:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát a Paypalnak elég elcseszett váltókája van, nem hinném, hogy a középárfolyamot használná. Amit a második mond, az jó ötlet, csak éppen direktbe azt se tudom megnézni, mert a currency convertere csak akkor enged számolni, ha van annyi összeg az adott pénznemben, amennyire kíváncsi vagyok.

De mindegy, nem nagy összegek ezek amúgy se, végülis majd vagy hagyom így ahogy van, vagy 80 eurót kérek, ha már egyszer ilyen közel vannak...

2010. aug. 24. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!