Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Örömmel értesültem, hogy...

Örömmel értesültem, hogy börtön büntetést kapnak az uzsorakamatra kölcsön adók. Mikor kezdődnek a letartóztatások a nagy magyar bankokban? (Otp. és társai)

Figyelt kérdés
2008. dec. 6. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én a providenttel kezdeném, 267% kamat, végülis az állam a legnagyobb uzsorás.

Komolyan, ezek úgyis érinthetetlenek, azt csinálnak amit akarnak.

2008. dec. 6. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igaz: akármi, ami pénzt hoz az Államnak, az legális,a többi törvényellenes.

(cigaretta, alkohol - kontra canabis)

2008. dec. 6. 20:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát biztos nem az Otp-vel és társaival fogják kezdeni! Ők azért nem annyira magas kamatra adnak pénz! De a Provident, Cofidis, Credigem stb... igen! De hát ezek úgymond legálisan mőködnek, szerintem nem ezekre értették a börtönbüntetést! :) Hanem kisebbségi uzsorásokra, van belőlük elég!

Egyébként meg hülye, aki uzsorástól kér kölcsön! Nem tudom sajnálni! Tudja, hogy 100-200 %-os kamatra adnak neki, mégis felveszi tőlük a pénzt!

2008. dec. 7. 07:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak, hogy helyre tegyük a dolgokat:

Létezik egy banki törvény, amely tartalmaz szabályokat. Ezt a törvényt elfogadták.

A törvény szerint működik a Provident is. Ő is egy regisztrált bank. Emellett a Provident nem 300%-os kamatra, hanem 300%-os THM-re adja a hitelt. Hivatalosan NINCS is kamat azon az hitelen, mert a többletvisszafizetés az NEM kamat, hanem az ügyintézés költsége. És ezért sérthetetlen a Provident.

Persze ettől ugyanúgy "uzsorás." De egy "kisebbségi uzsorás" is megtehetné, hogy regisztráltatná magát bankként, és akkor ő is nyújthatna a Providenthez hasonló kölcsönöket. Persze akkor a behajtás módja más kéne, hogy legyen, ezért nem élnek ilyen lehetőséggel.

2008. dec. 7. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!