Jól számolom illetve jól értelmezem?
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de talán hasznos lesz.
Azt tudod, hogyha 10M forint értékben vaszel MÁP+ és 1 év után visszaváltod akkor 378 500Ft a kamat?
Tehát ha 1 éveset veszel, akkor kidobsz az ablakon 130ezer forintot.
OTP költségeit én se tudom. Ugyanúgy kamatadómentes, mint az összes többi állampapír.
Nekem a államkincstárnál van értékpapír számlám. Bankkártyés vásárlással díjmentes a vétel. A kiutalás szintén díjmentes, és nincs számlavezetési díj sem.
Ez az OTP-s éves 0,22%-os díj az csak lehúzás, javaslom neked is az államkincstári számlanyitást, ha teheted.
Nem dehogyis.
Van az embernek bankszámlája pl az OTP-nél.
De ahhoz, hogy állampapírt vehess ahhoz kell egy ÉRTÉKPAPÍR számla, aminek külön költségei lehetnek. Erre nem tudsz fizetést utalni, mert ez nem bankszámla.
Értékpapír számlát nyithatsz az OTP-nél is, vagy teljesen máshol, pl az államkincstárnál.
Utána erre az értékpapír számlára vehetsz állampapírt. Az államkincstárnál csak azt, az OTP-nél gondolom mást is, bef alapokat stb.
Az államkincstárnál nyitni azért jó, mert nincsenek költségei. De ha ezt nem tudod megnyitni, akkor az OTP-s 0,22% bevállalható, mint költség.
Ha az államkincstárnál nyitsz, akkor a bankkártyáddal tudsz állampapír venni költség nélkül, vagy átutalod a pénzt a bankszámládról az értékpapírszámlára, de annak lesznek költségei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!