Az otp-nél vezetem a számlám és van A hitelem. De most 12.-én váratlanul leminősítettek és most kisebb lett a keretem. Ezt egyben akarják vonni a nyugdíjamból és amikor hivatkoztam arra hogy 33%,akkor mondták erre nem vonatkozik!Igaz ez?
Bocsika,de nem arról szólt a kérdésem hogy kinek a sara a tartozás.Hanem arról hogy leminősítettek és így keletkezett a tartozás,amit persze 1 az 1-ben kellett volna fizetni.Hál Istennek ez megoldódott.
Egyébként!Ja!Kérem!A banknak mindig igaza van,még akkor is ha nincs!
Amúgy is bankot szeretnék váltani,de ez megerősített az elhatározásomban.Nagyon sokat vonnak le a számlám kezeléséért,SMS-ért,bár olvastam egy bank i oldalon hogy állítólag nem vonnak le sMS díjat,DE...Levonnak!Meg kezelési díjat..stb.Most hirtelen nem is jut eszembe miket vonnak,de az,bizony nem kevés.
Ez nem letiltás, hanem hitelkeret csökkentés.
Vagy kockázatos ügyfél vagy, vagy a moratórium miatt.
Ezt mi nem tudjuk!
Nekem is van hitelkártyám, eddig soha nem fordult elő, hogy ne tudtam volna vissza fizetni a teljes összeget. De azt elmondom, hogy 600.000 a keretem, lett volna olyan hónap, amikor ha kitalálják utólag, hogy csak 100.000 a keretem és a többit azonnal vissza kell fizetni, akkor nem tudtam volna.
Szerintem ilyet a bank nem tehet, hogy utólag mondd egy ilyet. Nálam a teljes összeg kamatmentes visszafizetésére van egy hónap. Biztos, hogy nem értesítettek erről előre?
Másrészt, a nagyszüleim nyugdíját ismerve, nem adnék nyugdíjasnak hitelt...
Ha jól értettem bankszámla és bankkártya.
Az én esetem:
A vírus előtt 240 000 ft volt a hitelkeretem.
A járvány miatt ezt átállították 177 000 ft-ra. Most eddig mehetek mínuszba.
Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy egy összegben kellett visszafizetnem 63 000 ft-ot.
De lehet úgy is, hogy a moratórium miatt erre az összegre a kamatokat majd 12 havi részletekben kell visszafizetnem. A moratórium után a nagyobb hitelkeretem automatikusan visszaáll.
Az OTP banknál vagyok ügyfél csaknem 20 éve. Ez nem egy kártya minősítés, hanem az A hitel, hitelkeretének a vissza vétele. 220000 ft-ról 155000ft-ra csökkentették. Persze hogy ezt a különbözetet vissza kell téríteni. Kaptam rá én is kölcsönt 1 évre. Ha ez a dolog a moratórium miatt van, akkor ha már nem lesz a moratórium, akkor lehet hogy ezt is visszaállítják.De mindegy is mert ezt nem várom meg, mert bankot váltok. Túl drága nekem az otp! Az egyik hozzászólónak: A nyugdíjasok így sem kapnak kölcsönt,hacsak nem 65 évesek mert ha betöltötték a 70 akkor csak kivételesen kapnak. Ha meghaladták, akkor meg egyáltalán nem kaphat a legtöbb bank szerint. Bár ez is változó,mivel van néhány bank, amiknél nincs ilyen kitétel.(Lásd: cib)
A nyugdíjasok jövedelme tényleg nagyon kevés,a többségnek,de azért én nem fogalmaznék ennyire sarkítottan.A nyugdíjasnak is lehet szüksége kölcsönre!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!