Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáshitel: rövid vagy hosszú...

Lakáshitel: rövid vagy hosszú futamidő éri meg?

Figyelt kérdés
15 év, de akkor keményen fizetni, vagy 30 és nem terhel meg?

2021. ápr. 9. 11:19
 1/2 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy voltam vele hogy legyen hosszú. Így is nyugodtan fizethetek többet HA akarok és tudok. És akkor amit pluszba fizetek az mind a tőketartozasba megy, ergo kevesebbet vesztek rajta. Mivel ha havi 100 a hiteled akkor az elején ebből kb havi húsz megy a tőketartozásba, 80 meg a kamat. Ha meg mondjuk havi 50 a törlesztőd akkor 10 megy tőkébe, 40 a kamat de dönthetsz úgy hogy fizetsz még öt enet havonta a tőkéve és maris ugyanúgy havi 100 at adtal ki de 60 at fizettél a tőkébe és csak 40 et a kamatba. Persze az előtörlesztést "büntetik" viszont fogyasztóbarát hitel esetében ez csak 1%.én úgy szamoltam hogy így egyrészt biztonságosabb, másrészt ha jelentősen tudok előtörleszteni akkor anyagilag is jobban járok.
2021. ápr. 9. 12:06
 2/2 anonim ***** válasza:

A kamattól függ.

Ha 6-7-10% a kamat, akkor minél rövidebb futamidő a jó.

Ha 3-4%, akkor a minél hosszabb. De én 20 évnél hosszabbat akkor se vállalnék.

Az oka egyszerű, 5% kamatra tudsz most kockázatmentesen befektetni. Az ennél kevesebb kamatú hitelt húzni kell. Az ennél magasabb kamatút, meg minél gyorsabban kifizetni.

2021. ápr. 9. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!