Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ajánlana valaki olyan felvehet...

Ajánlana valaki olyan felvehető hitelről, ami egyéni vállalkozóknak szól, és nem kell hozzá egy teljes, lezárt üzleti év? (Meg infatlanfedezet se.)

Figyelt kérdés
Mindenhonnan elgajtanak, tavaly nyaron alakult a vállalkozásom, és itt megyek tönkre basszus. Nyilván nincs ingatlanom, ugyan honnan lenne, és az Orbán által belengetett nagy megmentő hitelben hiába van venne a tevékenységi köröm, nincs lezárt üzleti évem. Ami amúgy mindenhová kell. Hát nonszensz basdzus, hogy sehol nem jutok segítséghez...

2021. ápr. 8. 10:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"De azért bosszantó, hogy a friss vállalkozásokkal senki nem foglalkozik."

Nos, akkor elmondom Neked az én kálváriámat, kezdőként, ami nem most volt, hanem 2012-ben:

1. hitelvisszautasítás: nincs teljes lezárt év, nincs hitel

2.-hitelvisszautasítás: két számlára jön be a bevételem (egy magán meg egy vállalkozói, így nem kaphatok)

Összevontam, mindegyik a vállalkozói számlára jött, hirdették a NÖVEKEDÉSI HITELT, mondom, jajj, de jó, akkor abból végre kaphatok!!

Megyek a bankba nagy lelkesen, lezárt üzleti év, minden megvan, stb. - ott ér a hatalmas pofon: a növekedési hitelhez TÚL KICSI VAGYOK (de könyörgöm, ki növekedjen, ha nem a kicsi? ), mert az éves bevételem 1 millió 950 ezer ft volt és csak 2 millió ft bevétel felett adnak hitelt!!!

Na ez volt az a pont, ahol megértettem, hogy a KATA-s vállalkozó nem ember a bank számára. Onnantól nem idegesítettem magam ilyeneken, éltem, ahogy tudtam, de legalább hitel nélkül :-)

2021. ápr. 8. 17:06
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A CIB Banknál érdeklődtem a céges kölcsönök után. Ott azt mondták, hogy náluk elég, ha a vállalkozásod nem egy éve működik, hanem csak 10 hónapja. Minden más esetben csak személyi kölcsön jöhet szóba.

Egyébként mivel foglalkozol? Mire fordítanád a bank kölcsönt? Más módja nem lehet a növekedésnek (pl. befektetők, barátok által nyújtott kölcsön, türelem stb.)

2021. ápr. 8. 19:23
 13/14 A kérdező kommentje:

Ez fura, mert tegnap pont a CIB hívott vissza, és utasított el a lezárt év hiánya miatt. Lehet, hogy rosszul tudta az ügyintéző? Mondd el kérlek, pontosan ez melyik konstrukció, amit említesz.

Könyv-kiskereskedelemmel foglalkozom. Készletbővítés, saját könyv kiadása, nyomdai költségek, szállítás. ezekre költeném, meg egy normális szkenneres nyomtatóra, mert az itthoni teljesen tropa, és csak fénymásolni tud (+ festékre). 10 hónapos a vállalkozásom, a múlt évben volt kb 4 M ft bevételem. És senkit nem érdekel :D Zseniális.... Most meg itt fogok tönkremenni. Nagyon jó, hogy nyitás van, hurrá, de egyelőre senki nem könyvért fog rohanni, akciózni kell. Ezért tapogatóznék a saját kiadás felé, és ha majd lesznek rendezvények, a könyves fesztiválokra is kivinném a készletet, ott meg a standbérlés nem két forint egy napra.

2021. ápr. 9. 22:12
 14/14 anonim ***** válasza:

"a múlt évben volt kb 4 M ft bevételem."

Ne felejtsd el azért, hogy a KATA-s vállalkozónál a bevétel nem egyenlő a nyereséggel.

A NAV eleve csak a bevétel 60 %-át veszi számításba egy jövedelemigazolásnál, stb.

2021. ápr. 10. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!