Ajánlana valaki olyan felvehető hitelről, ami egyéni vállalkozóknak szól, és nem kell hozzá egy teljes, lezárt üzleti év? (Meg infatlanfedezet se.)
"De azért bosszantó, hogy a friss vállalkozásokkal senki nem foglalkozik."
Nos, akkor elmondom Neked az én kálváriámat, kezdőként, ami nem most volt, hanem 2012-ben:
1. hitelvisszautasítás: nincs teljes lezárt év, nincs hitel
2.-hitelvisszautasítás: két számlára jön be a bevételem (egy magán meg egy vállalkozói, így nem kaphatok)
Összevontam, mindegyik a vállalkozói számlára jött, hirdették a NÖVEKEDÉSI HITELT, mondom, jajj, de jó, akkor abból végre kaphatok!!
Megyek a bankba nagy lelkesen, lezárt üzleti év, minden megvan, stb. - ott ér a hatalmas pofon: a növekedési hitelhez TÚL KICSI VAGYOK (de könyörgöm, ki növekedjen, ha nem a kicsi? ), mert az éves bevételem 1 millió 950 ezer ft volt és csak 2 millió ft bevétel felett adnak hitelt!!!
Na ez volt az a pont, ahol megértettem, hogy a KATA-s vállalkozó nem ember a bank számára. Onnantól nem idegesítettem magam ilyeneken, éltem, ahogy tudtam, de legalább hitel nélkül :-)
A CIB Banknál érdeklődtem a céges kölcsönök után. Ott azt mondták, hogy náluk elég, ha a vállalkozásod nem egy éve működik, hanem csak 10 hónapja. Minden más esetben csak személyi kölcsön jöhet szóba.
Egyébként mivel foglalkozol? Mire fordítanád a bank kölcsönt? Más módja nem lehet a növekedésnek (pl. befektetők, barátok által nyújtott kölcsön, türelem stb.)
Ez fura, mert tegnap pont a CIB hívott vissza, és utasított el a lezárt év hiánya miatt. Lehet, hogy rosszul tudta az ügyintéző? Mondd el kérlek, pontosan ez melyik konstrukció, amit említesz.
Könyv-kiskereskedelemmel foglalkozom. Készletbővítés, saját könyv kiadása, nyomdai költségek, szállítás. ezekre költeném, meg egy normális szkenneres nyomtatóra, mert az itthoni teljesen tropa, és csak fénymásolni tud (+ festékre). 10 hónapos a vállalkozásom, a múlt évben volt kb 4 M ft bevételem. És senkit nem érdekel :D Zseniális.... Most meg itt fogok tönkremenni. Nagyon jó, hogy nyitás van, hurrá, de egyelőre senki nem könyvért fog rohanni, akciózni kell. Ezért tapogatóznék a saját kiadás felé, és ha majd lesznek rendezvények, a könyves fesztiválokra is kivinném a készletet, ott meg a standbérlés nem két forint egy napra.
"a múlt évben volt kb 4 M ft bevételem."
Ne felejtsd el azért, hogy a KATA-s vállalkozónál a bevétel nem egyenlő a nyereséggel.
A NAV eleve csak a bevétel 60 %-át veszi számításba egy jövedelemigazolásnál, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!