LAkásvásárláskor, ha a szerződés kötéskor adok 10% foglalót, de még van önerőm..azt mikor érdemes odaadni az eladónak?
Gondoltam arra is, hogy megvárnám a bank visszajelzését, hogy befogadják e a hitel kérelmem vagy sem.
Mennyi időre szoktak visszajelezni a bankok?

Voltam bent a bankfiókban ma, és megnézték. Ott azt mondták rá, hogy rendben vagyok. De egy hitelügyintéző is elküldte a bankhoz, és az is a héten elvileg kész lesz.
Megegyeztem az eladóval a vételárban. Ügyvédet épp keresek. Csak mire eljutunk oda, hogy szerződést kötünk akkorra szeretnék ezzel tisztában lenni.
Köszönöm a válaszodat.

Ez az eladó és a vevő között születő megállapodás része. Az ügyvéd minden fizetési feltételt bele fog írni a szerződésbe határidőkkel.
Ha te úgy állapodsz meg a vevővel, hogy foglalót már az ügyvéd előtt kap, majd előleget két nappal később, akkor úgy lesz, ha három héttel később, akkor úgy. Lehet feltételhez is kötni, nem határidőhöz. Pl. a pozitív hitelbírálat kiértesítését követően. Már ha belemegy az eladó, hiszen ez azért kevésbé körülhatárolható és feltételezem ő is ütemezetten szeretne számítani a pénzre.
Egy kritérium van. A bank a hitelt általában már csak akkor utalja ki, ha minden egyéb pénzügyi teljesítés megtörtént, úgyhogy nem érdemes nagyon elhúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!