Egyik nap befizettem egy màsik személy részére pénzt a szàmlàjàra. Hogyan tudom töröltetni a befizetést?
Van olyan lehetõség hogy stoppoljàk vagy a -17000.ft ot újra àllítsàk vissza? (Ez volt a legutòbbi tartozàsa,amit én fizettem ki neki)és ezt akarom visszavonatni.
Tudtok valamit?
Szia!
Sajnos nem tudod visszavonni.
Ezt a 17000 forintot elbuktad.
Úgy tudom, régebben volt rá lehetőség, ezért is volt az, hogy 4 órába telt egy utalás. Ameddig ténylegesen nem teljesült, addig elméletileg a bankban visszavonhattad. De az is csak pár óráig működött, több napos utalást akkor sem lehetett visszavonni.
Ha egyértelmű tévedés történt, akkor jogilag visszakövetelheted a pénzt. Mondjuk ha nekem a munkáltatóm véletlenül 200 ezer helyett 2 milliót utalna fizetésként, akkor a különbözetet visszakövetelhetné. De ehhez az szükséges, hogy az utaló részéről tévedés álljon fenn, és a fogadó fél is közvetlenül vagy közvetetten tisztában legyen a tévedés tényével. Az, hogy én szabad akaratomból utalok valakinek valamennyit, majd később meggondolom magam, az jogilag nem érv.
Két dolgot tehetsz:
- megkéred az illetőt, hogy utalja vissza a pénzt.
- megkéred az adóst, hogy fizesse ki neked a pénzt.
#6: Jogos.
Azt eddig sem lehetett visszavonni, mivel a befizetés eddig is azonnali művelet volt.
Hihetetlen, hogy szinte mindenki átutalásnak olvasta a befizetést. :-)
A helyes válasz viszont már megvan azóta: nem lehetséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!