Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért előnyösebb ha hitelirodá...

Miért előnyösebb ha hitelirodán keresztül veszek fel hitelt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 14:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én is ehhez a témához szeretnék hozzászólni. 16 év nagy idő számomra hihetetlen, hogy ennyi idő alatt nem találkozott csak tisztességtelen közvetítőkkel. A hozzászólás kicsit ellentmondó egy közvetítőnek nem érdeke rossz ügyfelet odavinni akinek alig van fizetési hajlandósága, mert az az ő jutalékát veszélyezteti, mert lehet sokan nem tudják, ha az ügyfél nem fizet vagy visszamondja a szerződést a megszerzett jutalékot visszavonják. A másik félreértés a közvetítő nem tudja a bank mennyi jutalékot ad egy adott szerződésért, ő azt tudja a cégétől mennyit kap akivel leszerződött és az a cég az adott pénzügyi intézménynél kiemelt ügyfél, az általa odavitt ügyfél is ennek minősül.
2010. szept. 2. 08:10
 22/25 anonim ***** válasza:

Egy félreértést én is eloszlatnék az előttem hozzászólónál.

Azok a közvetítők, akik nem valamilyen mlm rendszerű pénzügyi tanácsadó cégnél dolgoznak, hanem teljesen önállóan szerződtek, vagy valamilyen nagyobb franchise tagjai (ebből van a legtöbb), ők tisztában vannak a jutalékokkal, de a többségnek ez sosem volt szempont.

2010. szept. 3. 17:03
 23/25 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 16 éve bankban dolgozó.

Nálunk speciel semmilyen jutalék visszaírás nincsen.Hoztad a hitelt,kapod a jutalékot,ennyi.

Sokan az adott bank termékeit sem ismerik (nálunk a csúcsidőben 4-5 féle lakáshitel volt), azt ajánlották, amit ismertek.

Ugye azt mondják, hogy a legjobb ajánlatot adják az ügyfélnek. Tudtommal kb 40-50 bank van ma Magyarországon. Ha mindenhol csak 1 féle hitel van, hogyan lehet 40-50 féle konstrukciót egyáltalán megjegyezni és profi módon értékesíteni????

2010. nov. 4. 21:51
 24/25 anonim ***** válasza:

Te is tudod, én is tudom, hamis illúzió a "40-50" bank. Ebből igazán versenyképes csak töredék van. Nem kell ahhoz pontosan ismerni a 200 féle hitelterméket, hogy tudjam, kb kit hová érdemes vinni hitelt igényelni. Mivel rendszeren kapom az összes bank szakmai hírlevelét, kapok tájékoztatást pl a minősítő rendszer változásairól is, de szabad bejárásom van az összes bank partner portáljára is, így eléggé képben vagyok a tekintetben, hol kap az ügyfél jobb kamattal, vagy esetleg több hitelt a paraméterei alapján. A legnagyobb különbség ott van a bankok között, hogy más elbírálás alá esnek ugyanazok az ügyfelek, mert más a hitelminősítő rendszerük, pl más számít jövedelemnek. Már megtörtént velem, hogy ugyanaz az ügyfél 30%-kal több hitelt kapott az egyik, mint a másik bankban, mert amíg az egyik a legjobb besorolásba tette az ügyfelet, a másik szerint csak közép kategóriás lett, ráadásul az LTV alapján is negatív irányban tért el.

Egy lakásvásárlás kapcsán pl igen meghatározó különbség és gyakran az szabja meg a bankválasztást is, hogy hol a legjobb az ügyfél minősítése és a hozzá tartozó LTV besorolás.

Manapság sokszor nem az a fő szempont, hogy hol kap az ügyfél jobb hitelt, hanem az, hol kap egyáltalán hitelt?

Az igazán jó, VIP ügyfelek is más elbírálás alá esnek egyes bankokban, de a többség nem tud nekik kedvezményt adni, mert egész egyszerűen nincs olyan típusú hiteltermékük.

egy hiteltanácsadó

2010. nov. 5. 10:12
 25/25 anonim ***** válasza:
+ kieg, egy sikerélmény: került már hozzám pl olyan ügyfél, akit az egyik bank fiókvezetője küldött, mert tisztában volt vele, hogy nem tud neki hitelt adni a saját bankjukban, mert ott nem volt hitelképes az ügyfél, de én el tudtam vinni őt több olyan bankba is, ahol kapott jó ajánlatokat és sikerrel jártunk.
2010. nov. 5. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!