Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért előnyösebb ha hitelirodá...

Miért előnyösebb ha hitelirodán keresztül veszek fel hitelt?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 14:09
1 2 3
 11/25 anonim válasza:

Ehhez a témához nem tudom megállni, hogy ne szóljak. Az öcsémék jelzáloghitelt szeretnének felvenni, szabad felhasználásút, én mint jelzálog kötelezett veszek részt benne, mivel a családban ez a lakás egyedül, ami teljesen tehermentes, de szerintem az is marad. Örülnöm kellene, de segíteni akartam. Az ügy közel három hónapja megy és van hitelügyintéző. Egyszer vissza utasították, mert állítólag az öcsém munkahelye ellen végrehajtás van folyamatban, na de ezt én nem hiszem el, hiszen ismerjük a céget. Na, ezek után a másik öcsém lett a hitelfelvevő, de neki meg már van egy jelzáloghitele, és a felesége GYES- en van, a havi bevételük nem fedezi a kiadásokat, legalábbis alig az igazolható jövedelmek alapján, ezt én mint laikus is tudom, hogy nem lesz belőle semmi.

A lényeg, a hitelügyintézőnek eleve tudni kellett volna, ez így nem fog menni, de azért megtörtént az értékbecslés, 30 ezer, a tulajdoni lap és térkép kb 10 ezer, és a sok utánajárás, a telefonszámláról nem beszélve. Most a következő a helyzet, kell kérni egy igazolást attól a banktól, ahol van a jelzáloghitele, amit 5 ezer Ft ellenében adnak ki, és utána mehet a bírálat. Ja igen, és már személyesen járnak a bankba, mert a hitelközvetítő semmire nem tudja a választ, sajnos ez van.

2010. aug. 25. 09:16
 12/25 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló. Mint évek óta a pályán lévő hiteltanácsadó írom, azt kell mondjam a leírtak alapján, hogy valóban nem jártál jobban, hogy hiteltanácsadóhoz fordultál, mintha egyedül fogtatok volna bele a hitelbe, viszont azt is tudom, ugyanígy jártok, ha önállóan kezdtetek volna bele a hitel intézésébe. A bankok csak akkor végeznek teljes hitelminősítést, csak akkor ellenőrzik a hitelkérelem összes adatát, amikor már megtörtént az értékbecslés is. Előminősítésnél részletes adatokat ellenőrizésére csak akkor kerül sor, ha ezt külön kéri valaki, pl egy tapasztalt hiteltanácsadó. Egy hiteligénylő nem is sejti, hányféle problémába ütközhet a kérelme, így nem is tudhatja, miket kéne kérdeznie.

Nagy szakmai tudás, sok gyakorlat, tapasztalat, jó banki kapcsolatok kellenek ahhoz, hogy egy hiteltanácsadó igazán hasznos segítség legyen és a hiteligénylés a lehető legkevesebb probléma, felesleges kiadások elkerülésével eredményesen lezáruljon.

Én pl azonnal tudom, hogy aki 1-2 információ, alap adat alapján azonnal törlesztő részleteket kalkulál és nem kérdez bele a részletekbe, nem gyűjti összes előbb az összes lényeges adatot, az csak egy zöldfülű "kolléga" lehet.

2010. aug. 25. 10:37
 13/25 anonim ***** válasza:
Én is most tanulom ezt a szakmát kezdőnek számítok, de ez nem jelenti ezt, hogy kevésbé vagyok tájékozott. Én egyet nem értek a követelmények nem egyformák ebben a szakmában? Ahol Én dolgozom ott követelmény, hogy naprakész legyek, eljárjak a továbbképzésekre, tréningre, hogy mik a követelmények pl. egy hitelfelvételhez tudnom kell. Az előszűrésnél ki kell derüljön, hogy az ügyfél kaphat hitel vagy sem és ekkor még nem kerül egy fillérjébe sem. Nem a zöldfülűségen múlik, hanem azon, hogy precízen végzi-e valaki a munkáját vagy sem, és a kezdeteknél ott van mindig egy tapasztalt kolléga is.
2010. aug. 25. 20:07
 14/25 anonim ***** válasza:

Mi a francot keres itt ez a sok hiteltanácsadó, ha nem a tudatlan emberek pénzét szeretné ellopni?

Ha orvosok, ügyvédek, mérnökök nincsenek itt, mert ez nekik rangon aluli hely, akkor miért pont hiteltanácsadóból van zsúfoltság?

2010. aug. 25. 20:14
 15/25 anonim ***** válasza:
Nincs itt hiteltanácsadókból zsúfoltság, viszont annál több félre tájékoztatásról érkezik beírás és ha jól megfigyelted csak páran válaszolunk vissza akinek érdeke, hogy ne csapjon be senkit legyen az hoteltanácsadó vagy pénzügyi tanácsadó. Sőt én pont amiatt választottam ezt az új szakmámnak, mert engem is becsaptak és nem akarom, hogy mások is így járjanak.
2010. aug. 25. 21:52
 16/25 anonim ***** válasza:
hiteltanácsadó véletlen elírtam
2010. aug. 25. 21:54
 17/25 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, a kezdő hiteltanácsadónak üzenem, hogy sajnos hiába követelmény, hogy naprakész és felkészült legyen egy hiteltanácsadó, a gyakorlatban ez nem így van és azt is tapasztaltam már a sok év alatt, hogy nincs két egyforma ügy, mindig adódhat olyan speciális probléma, helyzet, amire nem lehet a tanfolyamokon, továbbképzéseken felkészülni, mert nem térnek ki rá az oktatásokon. Gyakran még a bankban ülők se tudják minden kérdésre kapásból a választ, de azért nekünk tanácsadóknak nagyon szívesen segítenek mindenben, mert az a közös érdekünk, hogy minél több ügyfelet szakszerűen kiszolgáljunk.

Az a tapasztalatom, hogy más elbánást kap egy hiteltanácsadóval érkező ügyfél, mint aki csak egyedül próbálkozik. (Ezt pl már le is teszteltem. Bementem egy bankba, mint ügyfél, majd bementem ugyanoda, mint ...... cégtől érkező tanácsadó. Zongorázni lehetett a bánásmódban a különbséget.)

2010. aug. 26. 09:19
 18/25 anonim ***** válasza:
Igen, ha tanácsadó viszi be VIP ügyfélként kezelik. Én egyébként intéztem egyedül jelzáloghitelt, mert a hitelügyintéző 25 ezret kért volna. Így magam vettem kézbe az ügyet, felhívtam a kiválasztott bankot, kaptam időpontot, külön irodába tárgyaltak velem, mindenről részletes tájékoztatást kaptam akkor kiderült, hogy a hitelügyintéző a fele dologról nem tájékoztatott és 3 hét alatt sikeresen elintéződött minden. A másik ügylet személyi kölcsön volt, hitelügyintéző nem tudta elintézni így visszamondtam de 5 ezerrel levett a papírmunkáért. Elég nehéz helyzetbe voltam, úgy mentem intézkedni, hogy a lehetetlent próbálom ott a banki ügyintézőhöz kerültem és talált megoldást. Hozzáteszem mielőtt nem váltottam szakmát addig is pénzügyi területen dolgoztam, valamelyest volt rálátásom és a neten is tájékozódtam előtte. Én most is azt mondom minden azon múlik, hogy precízen végzi-e valaki a munkáját vagy sem. Lehetek én egy tapasztalt vén róka, ha félvállról veszem a munkám, de lehetek lelkes kezdő aki precízen végzi a munkáját és meggyőződéssel az biztos azon lesz, hogy az ügyfélnek a legjobb tudását adja. Adódnak persze speciális helyzetek talpraesettnek kell lenni és tudja venni az akadályokat, nem ok nélkül vannak bizonyos szakmák képességekhez kötve.
2010. aug. 26. 10:07
 19/25 anonim ***** válasza:

08-18 14:19 vagyok.

16 éve dolgozom bankban ügyintézőként, foglalkoztam hitelközvetítőkkel is.

Elhiszem, hogy vannak rendes közvetítők is, bár én még nem igen találkoztam ilyennel. Nagyobb rá az esély, hogy csak a saját hasznukat nézik. Te választod ki a bankot? Lehet, hogy megkérdezi, de a végén akkor is azt fogod választani, amelyiket ő akarja.

VIP-ként meg egyáltalán nem kezelnek, a közvetítők ugyanis érdekeltek a hitel jóváhagyásában, éppen ezért magasabb arányban fordul elő csalás (pl.hamis munkáltatói), a közvetítős ügyfelek fizetési hajlandósága a béka feneke alatt van. Éppen ezért jóval szigorúbban vizsgálják az általuk hozott ügyfeleket (persze ez nem publikus).

A bankok nagy részénél az ügyintézők semmilyen plusz pénzt, jutalékot nem kapnak a forgalom után.

2010. szept. 1. 17:46
 20/25 anonim ***** válasza:

Ez az utolsó hozzászólás elgondolkoztatott és eléggé meglepett. Igen, tudom, hogy van sokféle hiteltanácsadó és van nem kevés gátlástalan is, de én többségében olyanokat ismerek, akik becsületesek és valóban az ügyfél érdekeit nézik. Viszont több banki referenstől, fiókvezetőtől is hallottam már, hogy olyan nagy a teljesítmény elvárás feléjük, hogy gyakran kénytelen a drágább hiteltermékeket ajánlani az ügyfeleknek, különben elvesztik az állásukat. Többször vitába keveredtem már egy-egy banki dolgozóval, amikor rá akarták sózni az ügyfeleimre a felesleges hitelkártyákat, drága biztosításokat, kombi hiteleket csak azért, mert nekik ezt előírták a központból. 5 éves a szakmai tapasztalatom, sok mindent látok, hallok a bankokról és bizony nem mindig pozitív a véleményem, de azt tapasztalom, a jó közvetítőkhöz nagyon is ragaszkodnak és a legtöbb helyen segítik a munkámat.

egy hiteltanácsadó

2010. szept. 1. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!