Tényleg a gyámi számláról akkor vehet csak le pénzt a gondnok , ha a gyámhivatali ügyintéző postán küldi el a határozatot a banknak?
Gyámi engedély mindenképpen kell ahhoz, hogy a gondnok "belenyúljon" a számládba.
Eddig nekem - ideiglenes gondnokként - csak gyámi számlát kellett nyitnom, ahhoz kiküldték az engedélyt a banknak is.
Nem tudom, hogy ez mennyire volt segítség, de a gyámhivatal nagyon szigorú, és a te érdekeidet védi.
Persze, nyilván normális keretek között.
(az anyagszer mit jelent?)
Ja persze, sőt. Zsebpénzt is kell adjon, amiből vásárolhatsz ajándékot a barátnődnek, vagy egy-egy fagyit magadnak
Nem tudsz vele jól kommunikálni? Akadékoskodik?
Szólj csak nyugodtan, hogy szükséged van nadrágra, alsóneműre, papucsra,... és köteles róla gondoskodni.
(De a 10. nadrágot értelemszerűen nem fogja megengedni, és ha lehet kapni 5-8 ezerért is csinosat, akkor nem ad rá 50 ezret, próbálj te is kicsit alkalmazkodni, úgy mindenkinek könnyebb..)
Részleges gondnokság alatt vagyok, Társadalombiztosítási, szociális és munkanélküli ellátás igénylése, illetve az azzal, valamint a munkaviszonyból és munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, annak 50%-át meghaladó jövedelemmel való rendelkezésbe vagyok lekorlátozva szóval a fele jövedelemmel rendelkezek , csak én nem tudok be adni ellátásra kérelmet , mert ebbe is le vagyok korlátozva , illetve nem vagyok egyik ellátásra sem jogosult , és szociális intézménybe vagyok, a gondnokom meg nem intéz nekem jövedelmet.
Vagyonom van , abból szokta fizetni az albérleti dijat ,kaját.
De mást nagyon nehezen ad.
Alkalmazkodok hozzá..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!