Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tényleg a gyámi számláról...

Tényleg a gyámi számláról akkor vehet csak le pénzt a gondnok , ha a gyámhivatali ügyintéző postán küldi el a határozatot a banknak?

Figyelt kérdés
Részlegesen vagyok gondnokság alatt ,2021 -től változott a szabály elvileg , én rákerestem interneten , nem találtam semmit!

2021. febr. 22. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Gyámi engedély mindenképpen kell ahhoz, hogy a gondnok "belenyúljon" a számládba.

Eddig nekem - ideiglenes gondnokként - csak gyámi számlát kellett nyitnom, ahhoz kiküldték az engedélyt a banknak is.

Nem tudom, hogy ez mennyire volt segítség, de a gyámhivatal nagyon szigorú, és a te érdekeidet védi.

2021. febr. 23. 03:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. febr. 23. 14:18
 3/7 A kérdező kommentje:
A gondnoknak szükséges ruházatot, illetve anyagszert biztositani a gondnokolt részére?
2021. febr. 23. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, nyilván normális keretek között.

(az anyagszer mit jelent?)

2021. febr. 23. 14:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Tusfürdő,Sampon,stb...
2021. febr. 23. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja persze, sőt. Zsebpénzt is kell adjon, amiből vásárolhatsz ajándékot a barátnődnek, vagy egy-egy fagyit magadnak

Nem tudsz vele jól kommunikálni? Akadékoskodik?

Szólj csak nyugodtan, hogy szükséged van nadrágra, alsóneműre, papucsra,... és köteles róla gondoskodni.

(De a 10. nadrágot értelemszerűen nem fogja megengedni, és ha lehet kapni 5-8 ezerért is csinosat, akkor nem ad rá 50 ezret, próbálj te is kicsit alkalmazkodni, úgy mindenkinek könnyebb..)

2021. febr. 23. 19:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Részleges gondnokság alatt vagyok, Társadalombiztosítási, szociális és munkanélküli ellátás igénylése, illetve az azzal, valamint a munkaviszonyból és munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, annak 50%-át meghaladó jövedelemmel való rendelkezésbe vagyok lekorlátozva szóval a fele jövedelemmel rendelkezek , csak én nem tudok be adni ellátásra kérelmet , mert ebbe is le vagyok korlátozva , illetve nem vagyok egyik ellátásra sem jogosult , és szociális intézménybe vagyok, a gondnokom meg nem intéz nekem jövedelmet.

Vagyonom van , abból szokta fizetni az albérleti dijat ,kaját.

De mást nagyon nehezen ad.

Alkalmazkodok hozzá..

2021. febr. 23. 20:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!