Mikor jön a diákhitel 1 2021-ben?
Nekem ezt írták
Korábbi eljárásrendünk szerint március 12-én tudnánk legkorábban utalni Diákhitel1 és Diákhitel2 szerződések esetén, azonban az új eljárásrendünknek köszönhetően a 2020/21-es tavaszi félévtől ennél korábbi időpontban tudunk majd folyósítani, de erre is legkorábban a 2020/21-es tavaszi félévben március folyamán kerülhet majd sor. Várhatóan így március 12-ét megelőző márciusi munkanapon kerülhet folyósításra az összeg, de jelenleg még pontos dátumról nincs információnk.
Nekem ezt irtak:
Az új eljárással lehetővé válik az, hogy amennyiben a központi adatbázisban az Ön aktív – adott tanulmányi félévre beiratkozott/bejelentkezett – hallgatói jogviszonya már szerepel (tehát intézménye az Ön beiratkozása után erről információt szolgáltatott a FIR felé), úgy az Ön diákhitelét akár napokon belül folyósítsuk. Ezzel a megoldással akár már a tanulmányi félévek első hónapjaiban is a beiratkozás után néhány nappal pénzhez juthat (a 2020/21-es tanulmányi év II. tanulmányi félévének első folyósítására 2021. márciusában kerül sor).
Ezzel a változással tehát értelemszerűen megszűnik az a gyakorlat, hogy az adott félév első folyósítása mindig az adott félév 2. tanulmányi hónapjának 15. napja. Ehelyett a folyósítás a hallgatói jogviszony igazolás után néhány munkanapon belül megtörténik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!