Kaphatok így ingatlanfedezeti hitelt?
Úgy alakult, hogy albérletbe kéne mennem a gyerekemmel. A nevemen nincs semmi, viszont apukám megörökölte a papa házát. (Pesten van, kb 25 milliót ér) Én vidéken élek.
Apa Pesten él, de nem abban a házban amit örökölt, az kivan adva jelenleg albérletbe.
(Ezért sem szeretnék odamenni a gyerekkel, hogy miattunk rakja ki a jelenlegi bérlőjét, meg én egész életemben vidéken éltem és szeretnék itt maradni továbbra is, úgyhogy az nem nagyon opció, hogy odaköltözzünk)
A kérdésem:
Kaphatnék én (vagy apukám) ingatlanfedezeti hitelt a háza miatt?
És akkor abból a hitelböl tudnék venni házat.
Persze ha nem, akkor megyünk albérletbe a kisfiammal, csak hirtelen eszembe jutott ez a megoldás, de nem nagyon értek hozzá...
Kifejtenétek hogy működik ez?
(Én kb 10 milliót akarnék felvenni)
Köszönöm
Fel lehet venni meglévő ingatlanra szabad felhasználású jelzálog fedezetes hitelt. Ez azért jó, mert jóval kedvezőbb a kamatozása, mint egy mezei személyi kölcsönnek és magasabb összeg is felvehető.
Ezt a tulajdonos mindenképp felveheti. Hogy te felveheted-e úgy, hogy a tulajdonos csak beleegyezik, hogy zálogjogot tegyenek az ingatlanára azt nem tudom, erről a banknál kell érdeklődni.
25 milliós lakásra 15-20 milliót fel lehet venni. Most elég kedvező a 10 évig fix jelzáloghitelek kamata, 5% körül van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!