Magyar állampapír pluszt hogyan kell venni?
Életem első pénzügyi döntése lesz az, hogy 1 millió ft értékben veszek állampapír pluszt, viszont nem tudom ezt hol és hogy kell legegyszerűbben elintézni.
Csak besétálok az irataimmal meg a bankkártyámmal egy államkincstárba és elutalom nekik a pénzt az értékpapírért cserébe és kész, vagy hogy működik ez?
A válaszokat előre is köszönöm.
Besétálsz az állampapírba, hogy számlát akarsz nyitni.
Ott aláírsz 600papírt és megnyitják a számlát.
Hazasétálsz, belépsz a webkincstár felületére.
Ha van bankkártyád, akkor kiválasztod a megfelelő állampapírt beírod az összeget és bejelölöd, hogy bankkártyával akarsz venni.
A szokásos módon bakkártyás fizetéssel kifizeted és ennyi.
Ha nincs bankkártyád, akkor előbb be kell utalni a számládra a pénzt, majd belépni a felületre és a vételnél a pénzszámláról fizetést választani.
MÁP+ból minden hétfőn adnak ki új sorozatot.
Venni nem lehet csak jegyezni, de ez lényegében ugyanazt jelenti, csak technikai különbség van a kettő között.
Nem igaz, hogy csak PMÁK elérhető.
Személyesen csak számlát tudsz nyitni. Ott neked nem fognak venni semmit szerintem. (Ebben nem vagyok teljesen biztos)
Számlanyitás után neked kell a webkincstár felületén megcsinálni a jegyzést.
A befizetést is lehet személyesen intézni, nem csak webkincstáron keresztül.
Ahogy online is lehet mindent, akár a számlanyitást is. Ha van Ügyfélkapud, elküldheted online is az AVDH-val hitelesített dokumentumokat. Itt le van írva, hogy pontosan mit kell csinálni:
De ha úgy neked egyszerűbb, személyesen is intézheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!