Egyéni tevékenységből származó jövedelmem van, amit általában 3-6 havonta utalom ki magamnak. Erre adnak lakáshitelt a bankok?
Befektetésekkel foglalkozok, forgatom a pénzem és a kamatokból fejlődök, élek.
Unom már, hogy albérletben élek lassan 10 éve, és mindig költöznöm kell, így elgondolkodtam egy saját lakáson.
45-50 millió ft körül mozognak, ahová szívesen költöznék.
Van ennyi pénzem, de így elesek ettől a pénztől és a kamataitól is, amit hoz.
A kamatok és kamatos kamatok, amivel dolgozom, bőven kitermelné a lakáshitelnek az árát, és a tőkém is megmaradna.
Adnak hitelt a bankok, ha nincs bejelentett munkahelyem, nem vagyok vállalkozó sem, cégem sincs, de látják a számlámon, hogy bármikor utalás érkezhet rá? Akár rendszeresíteni is tudom havonta és önerőt is tudnék fizetni bármennyit a lakásba, de minél kevesebbet kellene, annál jobban örülnék neki.
Vagy van bármi alternatíva, amit javasolni tudtok az esetemben?
Nem adnak.
Alternatíva? Igen, kiváltod a vállalkozóit és adózol utána - onnatól, ha lesz egy lezárt üzleti éved, akár szóba is állhatnak Veled a bankok.
Kérdező, kérdeztél valamit, válaszoltam tisztességesen, nem ilyen nyeglén, félig kioktatóan, mint te, felvázoltam egy alternatívát, de úgy tűnik, nem sikerült megértened. Sajnálom :-( (1-es)
2-esnek:
Lombard hitelt akkor igényelhet, ha:
Ön akkor vehet fel Lombard hitelt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett
látra szóló, vagy lekötött betéttel, vagy
értékpapírszámlán nyilvántartott
Magyar Állam által kibocsátott értékpapírral, ide nem érve a Lakossági Állampapírokat*
OTP Alapkezelő által kibocsátott befektetési jeggyel."
Ha a kérdező ezekkel rendelkezne, nyilván nem lenne akkora kamata, hogy megéljen belőle.
Arról nem beszélve, hogy a Lombard hitel max futamideje 6 év - hogy tudna 6 év múlva ennyi pénzt visszaadni+ a kamatok?
Könnyű addig vagyont növelni, amíg bika piac van, de egy váratlan, hatalmas esésnél tekintélyes vagyon odalehet - a 40 millió a tőzsdén meg nem olyan sok...
Semmi kioktató nem volt a válaszomban, csak nem jutottam előrébb a válaszoddal. Nem tudok vállalkozást nyitni ebben a munkakörben, így alternatívákat keresek.
Ha mondjuk van egy ismerősöm, akinek van cége, és bejelent havi bruttó 800 ezerre?
Majd amikor meglesz a 3 vagy 6 hónapos munkaviszony, amit a bank kér, és megkapom a hitelt, utána elbocsájt?
Mennyire járható ez az út esetleg?
Illetve a barátomnak a cégnél lehet ebből gondja?
Természetesen minden adót fizetnék helyette, amíg be vagyok jelentve.
"De alapvetően bankokat kellene megkérdezned"
Megkérdezheti, de erre tudomásom szerint sehol nem adnak, nem véletlenül írtam az 1-es válaszomban azt, amit - csak a kérdezőnek nem tetszik a válaszom :-(
"Könnyű addig vagyont növelni, amíg bika piac van"
Kedves #4-es! Nem, nem könnyű akkor sem. De aki a bika piacon megél, az utána tud shortolni is. Ez éppen olyan, mint az ulti. Már aki valóban tud ultizni. Ha jó lapja van akkor durchmars-sal nyeri a lóvét, ha meg szar lapja van, akkor meg betlivel. Ennyike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!