Ha az elhunyt hitelét amíg élt, nem hajtotta be a bank, akkor behajtható az örökösön több évvel a halál után?
Figyelt kérdés
Édesapámnak volt egy hitele a Raiffeisen Banknál, de sajnos nem tudta fizetni, mert nyugdíjazták és kevés volt a nyugdíja. Tőle nem vonták a hitelt, nem terhelték ezzel a nyugdíját. A hitelfelvetel után még 10 évig élt úgy, hogy a Bank nem követelte a tartozást. Ezután én örököltem, de a hagyatéki tárgyaláson ez fel sem merült. Én sem tudtam a hitelrol. Most a Bank 6 évvel a halál után kéri a Hitel kifizetését a késedelmi kamattal együtt, ami 16 évre rengeteg. Ez szabályos?2021. febr. 1. 16:10
1/5 anonim válasza:
Ha nincs benne a hagyatékban, akkor nem.
2/5 anonim válasza:
Egy ügyvéd biztosabbat tudna mondani. Kétlem, hogy ez jogszerű. Hagyatéknál kellett volna a banknak jeleznie. Akkor eldönthetted volna, hogy kifizeted az adóságit vagy lemondasz az örökségről. Így utólag követelni biztos, hogy nem szabályos. Kellett volna értesítéseket kapnod korábban is.
3/5 anonim válasza:
Könnyen lehet, hogy ennyi idő alatt már elévült a követelés.
5/5 anonim válasza:
Biztos, hogy a bank kovetel, es nem valami csicska behajto ceg ijesztget? Mert szoktak venni lejart tartozast, amit ijesztgetessel megprobalnak behajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!