Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan utaljak legalacsonyabb...

Hogyan utaljak legalacsonyabb költséggel 25 millió forintot Csehországba konverzióval?

Figyelt kérdés

Csehországban élek és itt is maradok, emiatt hamarosan eladom a magyar lakásomat, amiből kapok majd kb 25 milliót.

A legegyszerűbb persze az lenne ha adnék egy átutalási megbízást egy magyar banknak hogy az egészet koronára átváltva továbbítsák a cseh bankszámlámra, de attól tartok hogy lehúznak az utalási költséggel és az átváltási árfolyammal.

Van esetleg olyan bank ahol nagyon kis árfolyam-réssel vehetek koronát vagy eurót és azt alacsony költséggel utalhatom át EU országba?

2021. jan. 31. 11:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

10. te vagy kötekedsz, vagy nem tényleg érted, amit írtam. Hogy jön egy szimpla pénzváltáshoz, ami a TW-on keresztül megy az OTP, Erste vagy akármelyik bank? A TW se nem fogadója, se nem küldője a pénznek, ők csak váltják a cseh koronát forintra/euróra/akármire. Ezért nem történik meg, hogy náluk ragad a pénz, mert nem tőlük megy és nem hozzájuk. És nem azért, mert nekem nem volt velük problémám.

A TW csak pénzváltó. Nem kerül hozzájuk a pénz, nincs a kérdezőnek számlája a TW-nál, nem oda és nem onnan utalja.

Ha ezek után se sikerül megértened, amit írtam (próbáltam annyira egyszerűen, hogy megértsd), akkor gondok vannak a szövegértéseddel.

2021. febr. 1. 18:21
 12/15 anonim ***** válasza:
45%

Nem kötekedek, éppen te csináltad azt, hogy nem ismerem, csak hallottam róla.

Én csak leírtam tényeket, hogy a kérdező vegye figyelembe.

A pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni jogszabályok az átutalási műveletekre is vonatkoznak természetesen és az átutalást végző szolgáltatókra is.

Akár a Western Unionra is például, pedig náluk sem lehet számlát nyitni.

Így már érted?

A Transferwise nem csak pénzváltó.

Na úgy látszik te nem ismered vagy érted abszolút.

Pénzváltó az amibe bemész és forint készpénzért euró készpénzt veszel például.

És még te akarsz sértegetni?

2021. febr. 3. 08:46
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a tippeket és a konstruktív vitát, ez utóbbit még az eltérő vélemények ellenére is hasznosnak látom, zöld pipa az összes válaszolónak.

Ami az online pénzváltókat illeti, nálunk a cégnél az Akcenta-t használják és habár egy óra alatt megvannak az EU-n belüli utalások, de valójában keresztül megy rajtuk a küldő pénze, gondolom így rájuk is vonatkozik a kötelezettség hogy gyanús forrásból érkező pénzeket meg kell "akasztaniuk", (nem mintha én annak számíthatnék :-). Persze mivel itt nem a cég pénzéről van szó, hanem a sajátomról, így biztos akarok lenni abban hogy semmi fennakadás nem lehet. Majd meglátom... ha a bank helyett Transferwise-t (vagy más hasonlót) veszem igénybe akkor több részletben utalnám a 25 millát a biztonság kedvéért.

2021. febr. 3. 09:23
 14/15 anonim ***** válasza:
46%

Lehet meg fogsz lepődni de a több darab milliós pénzmozgások sorozatban is simán lehet ok arra hogy megakasszák.

Van amikor épp az ilyenek miatt kérnének be plusz dokumentumokat, adatokat ezek a cégek csak aztán nem tudsz nekik olyat mutatni nekik hogy meg is feleljen.

Meg nem tudsz kivel egyeztetni, hol panaszt tenni.

Gyanúsnak pedig ki számít vagy mi ezt nem lehet úgy megítélni hogy "én csak egy hétköznapi ember vagyok".

Ha a Transferwise vagy aki náluk foglalkozik a compliance ügyekkel ismerne személyesen biztos nem lennél neki az.

Csak hát nem ismer.

Sajnálom hogy aki itt belém kötött ilyen stílusban vitatkozott de elég sok mindent nem tud és úgy látszik nem is akar.

Minden jót kívánok!

2021. febr. 3. 10:02
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező, nyugodtan utald több részletben ha az megnyugtat, a korábban említett fintech-ek honlapján rögtön látod mennyibe kerül az utalás és a váltás, így össze is hasonlíthatod a banki átutalás költségével.

A bankoknál a magas utalási díjakon kívül az is gond, hogy ők nem középárfolyamon váltanak, ezért is sokkal drágább lenne bank használata. Az utalási költség többezer Ft-tal magasabb, a váltáson meg százezreket is bukhatsz 25 milliónál. Mivel Cseho-ba utalsz, ezért az ottani a bank váltaná a Ft-ot Czk-ba (ha bankból bankba utalsz közvetlenül), de ha például a magyar Erste bank váltaná, akkor a jelenlegi árfolyam 15.09 Ft/czk lenne, azaz (az utalás költségének levonása nélkül) a címzett 1,656,726 Czk-t kapna. Ezzel szemben pl. a TW-nál jelenleg a váltási árfolyam 13,71Ft/Czk, a címzett pedig 1,811,131 Czk-t kapna, és ebből már le van vonva a TW költsége. Azaz a különbség több, mint 150 000 korona = 2 milllió Ft...

Természetesen ez nem egy pontos számítás, mert nem az itteni bank váltja, de megnyugodhatsz, hogy a cseh bankoknak se sokkal jobb a vételi/eladási árfolyamaik, ők se középárfolyamon váltanak.

Ráadsául folyamatosan "élőben" követheted a váltási árfolyamot és akár várhatsz is az utalással pár órát/napot, ha úgy gondolod, hogy jobb lesz.

2021. febr. 3. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!