Lakáshitel igényléskor elég ha lejárt a próbaidőm?
Figyelt kérdés
Raiffeisen banknál vennék fel lakáshitelt, önerő meg van,náluk van számlám már 9 éve csak most jött egy jó állásajánlat amit elfogadtam. Elég ha lejár a próbaidőm és utána megyek akár másnap igényelni? Mert neten az írják, hogy ennyi a kikötés meg a határozatlan szerződés.
Valószínű elég, ha a jövedelmed megfelelő. Nekünk a hitelbírálatnál pl. szakmát is kellett megjelölni, gondolom lehet azt is mérlegelhetik, mennyire piacképes. Ha elveszítenéd, mennyire találsz gyorsan új állást.
A munkáltatói igazolásnál lehet még gebasz, ha mondjuk 3 hónapos a próbaidő, annyi ideje dolgozol ott, de féléves igazolást kérnek.
2021. jan. 26. 13:00
3/11 anonim válasza:
Itt sok minden számít.
Előtte meddig volt egyhuzamban munkahelyed, milyen sűrűn váltogattad.
Van-e egyéb hiteled, mennyi az önerőd, az ingatlan mennyire hitelezhető.
A 91 munkanapodon beballagni az otp-be nem annyira nyerő!
:-)
2021. jan. 26. 14:12
4/11 A kérdező kommentje:
Babaváró hitelünk van, feleségemmel összesen keresünk nettó 400-at. 8 millió önerő és 10 millió lakáshitel. OTP-t nem akarom.
2021. jan. 26. 15:23
5/11 anonim válasza:
A keresetigazolás általában úgy szól, hogy előző 6 havi bérének átlaga. Szóval szerintem ilyet nem adnak a 3 hónapos próbaidő végén. Csak 6 ledolgozott hónap után.
2021. jan. 26. 15:51
6/11 anonim válasza:
Szóval full hitel.
2021. jan. 26. 16:04
7/11 anonim válasza:
OTP igazoláson 3 hó szerepel..
2021. jan. 26. 17:35
8/11 anonim válasza:
Viszont az OTP adja legrosszabb hitelkonstrukciót, egy ideje... :)
2021. jan. 27. 09:39
9/11 anonim válasza:
Igen, én is így tudtam, de a hitelügyintézőm saját kamatkedvezményekkel simán letolta ugyanarra, amit más bank ajánlott.
2021. jan. 27. 09:41
10/11 anonim válasza:
Akkor ez kivételes helyzet, de sajnos nem ez az alap. Én azt javaslom, hogy senki ne válasszon csak azért bankot hitelezésre, mert ott vezeti a számláját (sajnos ez az általános tapasztalat). Ez nem olyan ok, ami érne a végén akár több millió forintot. Nyitott szemmel kell járni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!