Megéri diákhitelt felvenni?
Elsőéves egyetemista vagyok, az otthonomtól az egyetem 100km-re van. Eddig (november elejéig) ingáztam, de nagyon fárasztó volt. (Most digitális oktatásban vagyok)
Diákmunkán gondolkodtam, de amennyit be tudnék vállalni a tanulás mellett, nem fizetne sokat.
Tartalékom nincs, a szüleim nem gazdagok.
A 100 km-t majdnem 2 óra alatt járom meg, mivel át kell szállni, helyi közlekedéssel együtt már több, mint 2 óra az út, ez naponta nagyon sok időt elvesz... ha diákmunkát vállalnék, akkor ez az idő szabadulna fel.
Azért fontolnám meg nagyon a diákhitelt, mert viszonylag magas a kamata, és sokáig tartana visszafizetni. (3 gyerek után elvileg elengedik, de nem lehet előre tudni, hogy hány gyerekem lesz)
Ha kérném a diákhitelt, és még dolgoznék is, akkor is sokáig tartana visszafizetni...
(Az a szakma amit tanulok jól fizet ha elvégzem, de előfordulhat az is, hogy nem ebben fogok dolgozni, pl ha nem tudok elhelyezkedni ebben a szakmában, stb...)
Kollégium nem jöhet szóba, mert tele van.
Kollégiumokban 2. félévtől szabadulnak fel helyek, nem nehéz bekerülni.
Diákhitelt megéri felvenni, ha dinamikusan fog nőni a fizetésed. Én 5 év alatt fizettem vissza, mikor már 40K felett volt a havi törlesztő elkezdett zavarni, ezért egyben kifizettem inkább az utolsó 1,3 Milliót.
Megérték a gondtalan diákévek.
A diákhitelt amúgy csak a nőknek engedik el, és már két gyerek után is felezik. Nem mintha erre kellene alapozni.
Én felvettem, nem bántam meg, ki lehet bírni. Már 50 körül jár a részlet, ez már egy év alatt elfogy. Kifizethetném egyben, de alacsony a kamata, így nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!