A cib withsave-ről mi a véleményetek?

kb arra jó, hogy parkoltasd a pénzed a 0.4%-os kamatért (az is csak az első kis összere igaz), és persze, minusz kamatadó.
Ha összegyűlt egy kevés, akkor vehetsz belőle például MAP+ -t, ami az els félévben fizet 1.7%-ot a másodikban meg 2% fél éves kamatot, adó mentesen.

Van értelme az ilyen megtakarítási számláknak is, csak más.
Én arra használom, hogy ne a folyószámlán parkoljon a pénz, oda teszem félre, hogy egyrészt lássam mennyi a megtakarítás, másrészt pl a bankkártyával ne lehessen mindenemhez hozzáférni.
Aztán mikor összegűlik egy akkora összeg, amit be akarok fektetni, abból veszek kártyával államapapírt, vagy átteszem a befektetési számlára.
Annyi előnye van a borítékkal szemben, hogy biztonságosabb, nem viszi el a betörő. De ezt leszámítva kb mindegy, hogy ott tartod, vagy a folyószámlán a kamat az 0 környékén van mindkét esetben.
most nézem én cib bankos vagyok eco számlával és van ez a withsave megtakarítási számlám és a kamat 0,40 % de van Kamatadó 15,00 %.
Most ha van benne 1000 forint akkor 150 forintot levon havonta? hogy is van ez? vagy a kamatot adóztatja meg?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!