Ha valaki számlájára pénzt fizetek be, akkor az illető kap róla értesítőt azonnal? A telefonja jelzi majd, hogy érkezett a számlájára egy bizonyos összeg?
Vaterán leütöttem egy terméket, szeretném az eladónak küldeni a pénzt minél előbb. Ha befizetem a pénzt, kapok majd valami bizonylatot arról, hogy pénzt fizettem be? (Legyen bizonyíték, hogy tényleg elküldtem a pénzt az eladónak.)
Utalni nem tudok és úgy tudom, hogy az plusz költséget jelent.
A telefonja akkor jelzi, ha van a számlájához olyan szolgáltatása, ami értesíti őt ha pénz érkezik a számlájára.
"Ha befizetem a pénzt, kapok majd valami bizonylatot arról, hogy pénzt fizettem be?"
Igen, kapsz egy bizonylatot, hogy milyen számlaszámra milyen összeget fizettél be.
Kérdező, azért ez nem teljesen így működik, remélem, nem fizetted még be.
A vétel után megkaptad az eladó számlaszámát?
Ha az illető magánember, akkor nem kerül neki pénzbe, ha Te befizetsz (maga a befizetés Neked sem), de ha vállalkozó, akkor bizony az OTP elég szép kis összeget felszámol a befizetés után. Egyszer eladtam valamit 750 ft-ért és 300 ft-ba került, hogy a vevő megbeszélés, egyeztetés nélkül befizetett a számlámra. Ehhez jön még a Vatera jutalék, úgyhogy valami 350 ft hasznom maradt a 750-ből. Mivel vállalkozóként magam is vettem azt a terméket, így simán veszteséges lett ezáltal az eladás.
A másik: oké, elszaladsz, befizeted, de a postaköltséget is hozzászámoltad? Erről egyeztettél az eladóval, hogy milyen postázási módot kérsz?
Ezeket nem árt megbeszélni, mert aztán kellemetlen meglepetésben lehet mindkét félnek része.
Csak akkor, ha vállalkozói számlája van.
Ha magánemberként árult, akkor nem.
Miért nem sikerült az utalás?
Netbankon keresztül próbáltátok? Mit írt ki?
Az utalásnál elvileg a számlatulajdonos telefonjára érkezik egy kód, azt kell beírni az utalás megerősítéséhez. és akkor teljesül.
A Vaterán nyugodtan utalhatsz, a legbiztonságosabb online piactér. Ha valamiért átvernek, a vatera fizet.
Sejtem, hogy mi lehetett az utalásnál a hiba, nagyon gyakori.
Hány számjegyből állt a számlaszám? Mert az OTP-nél általában csak 2*8-at adnak meg, az utolsó 8 számjegy mind nulla, amit nem szoktak feltüntetni. Viszont ha más bankból utalnál, akkor ki kell tölteni az utolsó traktust nyolc darab nullával.
Nálatok lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!